42:a festivalen 25 jan - 4 feb, 2019
Stäng
Besökare
Bransch

Aktiviteter

43:e festivalen
24 Jan -
3 Feb, 2020

Har du funderat på att göra en animationsfilm? Drömmer du om att bli skådis? Eller vill du lära dig hur man skriver manus? Kom till biograf Draken och testa på massa roliga, kreativa och lärorika filmaktiviteter under hela helgen.

Se nedan för mer information om våra aktiviteter på Göteborgs Lilla Filmfestival. Det är gratis att delta!

Lördag

Bollywood

Lördag 19 Januari

Tid:
11:00 - 11:20
11:30 - 11:50
12:30 - 12:50
13:00 - 13:20
(Fasta starttider)

Bollywood är Indiens största filmindustri av musikalfilm och producerar flest filmer i hela världen. Bollywoodfilmernas tyngdpunkt ligger på dansnumren, där det inte sparas på krutet för att skapa mäktiga dansscener. Dess popularitet har spridits till hela världen och smittar med sin tjuskraft. Dansen och musiken är oerhört medryckande, välkryddad med lekfullhet och mängder av charmanta uttryck. Blomma ut i en värld full av skönhet i total dansglädje.

Hela familjen och alla åldrar får chansen att lära sig en charmerande och härligt glad Bollywooddans, för dansaren och läraren Anette Pooja från MYSK.

I samarbete med MYSK och World Dance Company.

Lördag 19 januari

SPELSLÄPP

Lördag 19 januari

Tid:
ca 14.30

Alex och Alkemistens hemlighet – En spel-app från Doris Film Möt fjortonåriga Alex och alkemisten och vetenskapskvinnan Cleopatra (som sovit i trehundra år) i ett spännande äventyrsspel på surfplatta. Spelet riktar sig till alla barn som gillar pussel och mysterier i åldrarna ca 8-12 år. Det är icke-kommersiellt och fritt från könsstereotyper. Under Göteborgs Lilla Filmfestival blir det världspremiär för Doris Films spel Alex och Alkemistens Hemlighet som har producerats i samarbete med Högskolan i Skövde. Spelet är framtaget med stöd av Kulturbryggan och Västra Götalandsregionen.

Efter släppet är Doris Film och spelutvecklare på plats för att berätta mer om hur spel skapas.

 

Lördag

Prova på att skriva manus

Lördag 19 januari

Tid:
11:00 – 11:30
12:00 – 12:30
13:00 – 13:30
(Fasta starttider)

Vad behövs för att berätta en historia? En massa fantasi förstås! Var med på en spännande workshop med manusförfattaren Lovisa där vi skapar ett filmmanus tillsammans.

Lovisa Löwhagen arbetar som manusförfattare och har skrivit avsnitt för olika tv-serier. Hon är medskapare till webserien Hashtag som sändes på SVT Play 2016.

Passar i ålder 7 – 10 år.

Lördag

Skapa scenografi med ljus och klistermärke

Lördag 19 januari

Tid:
11-16

I ett rum fyllt med klistermärken i olika former, färger och storlekar – skapar vi en scenografisk miljö utifrån vår fantasi, eller med inspiration från dagens filmer. Med hjälp av ljus och färgsättning bygger vi ett roligt landskap för en stund. Klistra på vägg, på golv, upp och ner eller bak och fram. Alla åldrar är välkomna.

Workshop hålls av Lisa Marie Bengtsson. Hon är barnkulturdesigner och jobbar med design och konst med fokus på lekens och lärandets aktivitet. Lisa är precis hemkommen från London där hon jobbat med en interaktiv lekmiljö för barn 0-5 år, med fokus på sinnen och utforskande lekmöjligheter.

www.lisamariebengtsson.se

Lördag

Kom och gör kamera- och filmövningar

Lördag 19 Januari

Tid:
Drop-in 11-15

Kom och testa på att jobba med kameran tillsammans med Martin och Mattias från Barnfilmskolan! Genom spännande och lustfyllda kamerauppdrag närmar vi oss bildförståelsen via praktiken.

Har du tid att stanna lite längre? Då kan vi hjälpa dig att göra en liten kortfilm. Ta gärna med dig en smartphone eller iPad, så att du kan ta med det gjort hem.

Martin och Mattias jobbar som filmpedagoger, regissörer och manusförfattare. De var med och startade Barnfilmskolan som vann en Gullspira på 2016 års Guldbaggegala.

Söndag

Skådespeleri

Söndag 20 Januari

Tid:
11.00-11.30
12.30-13.00
13.00-14.00
14.30-15.00

Tillsammans med Henrik och Mattias och övriga deltagare får ni på ett lekfullt sätt närma er vad det är att skådespela. Genom olika övningar testar vi på teater tillsammans. Det ska vara roligt att spela teater, detta är det viktiga! Och alla är välkomna, oavsett tidigare erfarenhet.

Henrik är skådespelare, utbildad på högskolan för scen och musik i Göteborg och jobbar för närvarande som teaterlärare på Kulturskolan i Östra Göteborg. Han har varit med och startat teatergrupperna Stationen och Gamlestadsteatern. Mattias kan du träffa redan på lördagen då han är filmpedagog i filmworkshopen. Men förutom det så jobbar han även som skådespelare i teatergruppen Kantareller som föreställer.

Söndag

MUSIK MED IPAD

Söndag 20 januari

Tid:
Drop-in 11-15

Är du intresserade av att göra musik till dina filmer? Eller vill du göra en egen låt? Kom och testa digitalt skapande på Ipad tillsammans med Ida och Malin från Kulturskolan Östra. Här kommer ni att få testa på att skapa ljud och musik med GarageBand.

Ida Schönbeck har precis släppt sitt debutalbum på Spotify. När hon inte skriver låtar på Kulturskolan eller uppträder på scen så pluggar hon musik på Rytmus.

Malin Wennergren undervisar i sång och musikproduktion på Kulturskolan Östra Göteborg. Under 10 år har hon drivit eget bolag, skrivit musik som hon släppt och sen turnerat med under namnet malinmarie. Hennes senaste singel har spelas mycket på P4 Göteborg. Just nu jobbar hon mycket med ett reklamprojekt där hon står för musiken. I vår släpper hon ny låt i samarbete med producenten Blizz Bugaddi som bland annat jobbar med Promoe.

Söndag

Testa på vad ljud kan göra med film!

Söndag 20 Januari

Tid:
11-16

Hur kan ljud påverka berättelsen? Och hur skulle du vilja berätta den? Hur hörs vargen ifrån berget? Hur kan det låta när någon skrattar i skogen? Och vilken ljudsignal skall det vara när det ringer i mobilen? När man spelar in en film lägger man på just sådana här typer av ljud efteråt. Och många, många andra ljud också såklart! Man brukar säga att ljudet är 60% av hur publiken upplever filmen och nu är det din tur att skapa den känslan! Kom och lägg på steg, bakgrundsljud, effekter och musik på ett filmklipp och se hur du kan förändra det.

Sveinung Nygaard är kompositör och ljuddesigner och arbetar dagligen från sin studio på Gothenburg Film Studios med att berätta med ljud och musik. Han har mångårig erfarenhet från film, reklam och ljudinstallationer i bland annat Dubai, Norge, Sverige och Italien.

www.ssnygaard.com

Söndag

Animation

Söndag 20 Januari

Tid:
11-14

Prova på animation med Annika och Astrid Kulturskolan. Gör en lerfigur och väck den till liv i din egen film. Annika är filmare och klippare och har jobbat i många år som lärare i film och animation på Kulturskolan. Astrid är dokumentärfilmare och har jobbat på kulturskolan sen 2009 med både animation och annan typ av film.

Här kommer ni garanterat få en härlig animationsupplevelse!

För att söka till kulturskolans kurser, besök deras hemsida.

Söndag

Perspektiv

Söndag 20 januari

Tid:
11-14

Vill du få tips på hur du på ett enkelt sätt kan göra roliga specialeffekter? I denna workshop visar Peter Holmgren specialeffektmakare från SFX och regissören Martin hur man kan lura ögat med kameran och skapa förbryllande filmeffekter med hjälp av bara det man har där hemma.

Har du tid att stanna lite längre? Då kan vi hjälpa dig att göra en liten kortfilm.

Lördag & Söndag

Lär dig recensera film med Filmtopp!

Lördag 19 Januari Söndag 20 Januari

Tid:
12-15

Vad tyckte du om filmen? Lär dig skriva recensioner med en av Sveriges största filmtidningar. Lär dig sätta ord på dina tankar och reflektioner om filmerna du ser. I Filmtopps verkstad är barn och ungdomar i alla åldrar välkomna att få sig en introduktion i filmskrivande.

Vi som ska guida er genom detta heter David Lindahl och Axel Diedrichs. En utbildad journalist och filmvetare, en utbildad manusförfattare med erfarenhet av filmproduktion. Vi arbetar som redaktörer på en av Sveriges största filmsidor, Filmtopp. Vi ser fram emot att få träffa er och skriva om film!

Lördag & Söndag

Rum för bild

Lördag 19 januari Söndag 20 januari

Tid:
11-16

Var med och forma en saga i 3D! Låt oss skapa ett kreativt möte mellan ord och bild tillsammans. Här kan alla på ett lekfullt sätt utforska ordets förhållande till färg och form.

Vad är det som händer när ord får en struktur och blir en saga som illustreras, byggs och berättas?

Ihop med konstpedagogen och fotografen Matilda Hagberg får du här en härlig möjlighet att visualisera text i en kreativ process.

www.matildahagberg.se

Torsdag till Söndag

Filmkuliss

Torsdag 17 januari Fredag 18 januari Lördag 19 januari Söndag 20 januari

Tid:
Öppen hela tiden.

Kliv in i en filmkuliss som Sakcenter har byggt upp. Skådespela framför kameran och låt din kompis regissera dig via monitorn som Redrental By Maan har lånat ut. Och varför inte göra det extra kul och ta på dig de roliga kläderna som kostymören Pernilla ha letat fram.

Sakcenter är Västsveriges enda rekvisitaförråd beläget på Gothenburg Film Studios i Göteborg. Här finns all upptänklig (och oupptänklig!) rekvisita på ca 400 kvm. De som driver Sakcenter är scenografer, rekvisitörer och attributörer från Göteborg, besök deras youtube för att lära känna dem lite bättre!

Pernilla har jobbat på produktioner som ”Känn ingen sorg”, ”Varför lyser inga stjärnor” och ”Monica Z”
Red Rental by MAAN är en professionell uthyrningsfirma som är verksam i hela Skandinavien. De hyr ut allt inom kamera, ljus och grip.

Torsdag, Lördag & Söndag

Smink

Torsdag 17 januari Lördag 19 januari Söndag 20 januari

Tid:
Kommer snart

Vill du bli en ett djur, bli målad i fina färger eller kanske få ett läskigt litet låtsas-sår? Inga problem! Burgårdens Hår- och makeupstyliststudenter finns återigen på plats, redo att förvandla dig. Burgården utbildar sina elever i makeup samt hårstyling och de blir riktiga superstylister efter tre år på sin utbildning.

Torsdag till söndag

Målarhörna

Torsdag 17 januari Fredag 18 januari Lördag 19 januari Söndag 20 januari

Tid:
Öppen hela tiden.

Vill du måla din egen filmaffisch? Eller kanske du vill göra en teckning på den film du precis sett? Inga problem. Sätt dig i Drakens egna vernissage-hörna och måla loss precis det du vill. Här finns papper, pennor, glitter och lim. Häng sedan upp din målning på väggen och låt andra skåda ditt verk.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.