42:a festivalen 25 jan - 4 feb, 2019
Stäng
Besökare
Bransch

Workshops och filmvisningar på turné

Året om.

42:a festivalen
25 Jan -
4 Feb, 2019

Visste du att Göteborgs Lilla Filmfestival har verksamhet som pågår året om? 

Lilla Filmfestivalens turnébil har varit i vartenda hörn av Västra Götalandsregionen! Där möter festivalens erfarna filmpedagoger massor av barn och vuxna under skoltid och på fritiden. Göteborgs Lilla Filmfestivals filmpedagoger har mångårig erfarenhet med att jobba tillsammans barn och unga. De har bland annat vunnit en Gullspria för ”enastående insatser för barnfilmen” på 2016 års Guldbaggegala.

Arbetar du inom skolan eller som kulturarrangör?

Vi har ett flertal och workshops och filmpaket att välja på.

Maila erika.olsson@goteborgfilmfestival.se för kostnadsförslag och upplägg.

Ett urval av turnéer och aktiviteter som vi gjort:

2018/2019 (pågående): Filmturné med workshop för skolelever, öppna workshops och filmvisningar med stopp i Svenljunga, Sotenäs, Lidköping och Angered. En del av Göteborg Film Festivals satsning på filmårskommuner.

2017/2018: Filmturné med workshop för skolelever, öppna workshops och filmvisningar med stopp i Härryda, Mark, Skövde och Uddevalla. Här hade vi även aktiviteter på bland annat Skövde Filmfestival, Väverskans dag och Corax Filmfestival. En del av Göteborg Film Festivals satsning på filmårskommuner.

2017/2018: Under två terminer fanns vi på Bergsjöskolan i Göteborg och jobbade med elever som hade valt film som elevens val. De fick bland annat en djupdykning av film som utryckmedel, gjorde en film tillsammans och gick på studiebesök hos Göteborgs Film Filmfestival och Akademin Valand. Detta var ett samarbete med Familjebostäder.

2016/2017: Filmturné med workshop och filmvisning i Västra Götalandsregionen med stopp i Ale, Alingsås, Björkö, Bäckefors, Forshälla, Färgelanda, Grebbestad, Orust och Rävlanda.

2016: Filmturné med workshop och filmvisning i Skaraborg med stopp i Essunga, Götene, Kinnarp, Mariestad och Skövde. Detta var ett samarbete med Sparbanksstiftelsen.

Göteborgs Lilla Filmfestivals vinjetter

Varje år gör en klass från någon av alla Göteborgs grundskolor Göteborgs Lilla Filmfestivals vinjett. Vinjetten vandrar som en stafettpinne mellan olika stadsdelar i staden och den inleder varje filmvisning under den upplagan av Göteborgs Lilla Filmfestival. Det är alltså den film som visas flest gånger under filmfestivalen.

Tack alla underbara och fantastiska barn och lärare som varit med under åren!

2015 Kannebäcksskolan, Västra Frölunda

2016 Nytorpsskolan, Angered

2017 Kärradalsskolan, Lundby

2018 Sjumilaskolan, Biskopsgården

2019 års vinjett kommer att göras av åk 5 på Utmarkskolan i Kortedala.

Vi ser fram emot att få jobba mer er!

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.