44:e festivalen 29 jan - 8 feb, 2021
Besökare
Bransch

Bergman Revisited – världspremiär på festivalen

Tomas Alfredson, Liv Strömquist, Pernilla August, Lisa Aschan är några av filmskaparna vars filmer ingår i Bergman Revisited.

43:e festivalen
24 Jan -
3 Feb, 2020

Världspremiär på satsningen Bergman Revisited i vilken några av Sveriges främsta regissörer och manusförfattare gjort sex kortfilmer inspirerade av Ingmar Bergmans universum.

Tomas Alfredson, Liv Strömquist, Pernilla August, Lisa Aschan är några av filmskaparna vars filmer ingår i Bergman Revisited. De kommer att närvara vid galapremiären lördagen den 27 januari, och ett seminare tidigare under dagen.

Bergman Revisited ingår även som programpunkt på festivalen den 30 januari klockan 19.30 på Auktionsverket Kulturarena, då Jan Holmberg, från Stiftelsen Ingmar Bergman, samtalar med bland andra Tomas Alfredson och Jesper Waldersten.

Filmerna som ingår är:

Bergmans Reliquarium
Regi: Tomas Alfredson
Idé och koncept: Jesper Waldersten, produceras av Another Park Film, Fatima Varhos.
Bergmans Reliquarium är en visuell associationslek in i Bergmans heligaste hemligheter.

Knölen
Regi: Jane Magnusson
Manus: Jane Magnusson och Liv Strömquist, illustration: Liv Strömquist, produceras av B-Reel Feature Films, Cecilia Nessen.
En film om Bergmans bästa sida.

Scener ur natten
Regi: Pernilla August
Manus: Cilla Naumann, produceras av Avanti Film, Anna Anthony.
Hon och han ses på en skärgårdsbåt för en kärlekshelg. Hittills har de varit helt överens om förutsättningarna för sin hemliga relation men natten på den ödsliga ön förändrar allt.

Ariel
Regi och manus: Linus Tunström
Produceras av FilmLance International, Anders Landström.
En flicka föds med vingar. När Filip och Anna upptäcker att deras nyfödda dotter inte är som andra reagerar de på diametralt olika sätt. Anna ser det som ett mirakel, Filip som ett stigma. Måste man klippa bandet till det magiska för att kunna överleva att bli vuxen?

Guds tystnad
Regi: Lisa Aschan
Manus: Lisa Aschanoch Isabel Cruz Liljegren, produceras av Garagefilm International, Anna-Maria Kantarius.
Lisa Aschan och Isabel Cruz Liljegren inspireras av Tystnaden men byter Bergmans blick mot sin egen. Magnetisk kärlek och sapfisk action utlovas när Ester och Anna bryter tystnaden.

Infektionen
Regi och manus: Patrik Eklund
Produceras av Salmonfox, Mathias Fjellström.
Vi kastas rakt in i handlingen där makarna Krister och Kristina Carnemo befinner sig hos äktenskapsrådgivaren Miriam. De små irritationsmomenten som präglat deras relation senaste tiden har blivit allt mer påtagliga och de lämnar kliniken fyllda av tvivel.

Bergman Revisited är ett samarbete mellan Göteborg Film Festival, SVT och Svenska Filminstitutet.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.