44:e festivalen 29 jan - 8 feb, 2021
Besökare
Bransch

Röda mattan-invigning med Tito och fåglarna

Vad vore en filmfestival utan en pampig invigningskväll? Absolut ingenting! Den 17 januari 17.00 slår vi upp dörrarna till årets roligaste fest. Det blir livemusik, goodie-bags, popcorn, godis och festlig dricka innan galan i salongen tar fart.

43:e festivalen
24 Jan -
3 Feb, 2020

Vad vore en filmfestival utan en pampig invigningskväll? Absolut ingenting! Den 17 januari 17.00 slår vi upp dörrarna till årets roligaste fest. Det blir livemusik, goodie-bags, popcorn, godis och festlig dricka innan galan i salongen tar fart.

Ni hittar oss på Draken den 17 januari. När Göteborgs Lilla Filmfestival öppnar upp sin röda matta går ingen liten eller stor utan popcorn. Vi kan redan nu utlova en kväll som ni sent ska glömma. Årets invigningsfilm är Tito och fåglarna. En brasiliansk tecknad film där imponerande oljemålningsanimation bygger upp en vackert illustrerad saga om vänskap och hopp.  Det blir också premiär för vinjettfilmen som i år gjorts av Utmarksskolan i Göteborg.

Biljetterna för invigningen kostar 70kr och går att köpa här.

Tito och fåglarna

Tioåriga Tito måste rädda världen från en hemsk sjukdom i en underbart animerad oljemålningsvärld som påminner om vår verklighet.

Tito älskar att hjälpa sin pappa med hans uppfinningar, men när ett experiment går snett bestämmer hans mamma att han inte längre får bo hos pappan. Flera år senare bryter en epidemi ut och människor över hela världen insjuknar snabbt. Tito förstår att sjukdomen hänger ihop med människornas rädsla – och att pappans uppfinning är det enda som kan rädda världen från att gå under. Tito och fåglarna är en underbart vackert animerad saga om hur vänskap, hopp och mod kan rädda oss från det allra värsta.
– Olle Agebro

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.