46:e festivalen 27 jan - 5 feb, 2023
Besökare
Bransch

Dag för dag belönas med Svenska kyrkans filmpris

Foto: Camilla Lindberg

46:e festivalen
27 Jan -
5 Feb, 2023

I konkurrens med alla svenska långfilmspremiärer på Göteborg Film Festival belönas Dag för dag i regi av Felix Herngren med Svenska kyrkans filmpris, Angelospriset. Priset delades ut av biskop Susanne Rappmann klockan 15.00 i dag i samband med filmens premiär under Göteborg Film Festival. 

Dag för dag handlar om Malte (Sven Wollter), en gammal man som fått nog av livet på ålderdomshemmet och ger sig av på en avslutande färd söderut. Men Malte åker inte ensam – både personal och vänner från äldreboendet hoppar in i husbilen som passerar både pittoreska alpbyar och berlinska technoklubbar. 

Dag för dag blev Sven Wollters sista film och i övriga roller ses också folkkära namn som Tomas von BrömssenMarianne MörckMartina Haag och William Spetz. 

– Det är en film som berör, med både humor och mycket allvar. Att det är Sven Wollters sista film gör den extra gripande, med tanke på filmens tema, säger Mikael Ringlander, ordförande i juryn för Svenska kyrkans filmpris.

Juryns motivering lyder:
”Lysande skådespeleri i en generös komedi gestaltad med stor hantverksskicklighet på alla nivåer: manus, regi, foto och musik. En varm berättelse om både glädje och smärta som ställer frågor om människans resa mot livets slut.”

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.