46:e festivalen 27 jan - 5 feb, 2023
Besökare
Bransch

Draken Film släpper retrospektiv över mästaren Lucrecia Martel

En av pionjärerna i den argentinska filmvågen.

46:e festivalen
27 Jan -
5 Feb, 2023

Draken Film presenterar en exklusiv retrospektiv över en av pionjärerna i den argentinska filmvågen: Lucrecia Martel. Se bland annat Martels första långfilm La Ciénaga, hennes internationella genombrott The Headless Woman och Años Luz – dokumentärfilmen om Martels arbete med succéfilmen Zama. Lucrecia Martel – nu på Draken Film.

– Lucrecia Martel har under de senaste decennierna utvecklat ett regissörskap som inte liknar något annat. Hon står för ett filmiskt berättande som berör på en helt egen våglängd, hennes filmer är som små känslomässiga mysterier och varje ny premiär är en gåva till alla oss som älskar film. Martels filmer har tidigare bara kunnat ses vid enstaka festivalvisningar och det känns fantastiskt att nu kunna presentera en retrospektiv för en bred publik i hela Sverige, säger Olle Agebro, redaktionschef och innehållsansvarig Draken Film.

Filmer som ingår i retrospektivet


Lucrecia Martel är född 1966 i Salta, Argentina. Just nu är hon i produktion med en dokumentärfilm som har arbetstiteln Chocobar, och handlar om människorättsaktivisten Javier Chocobar som mördades 2009.

Läs Jonas Holmbergs text om Lucrecia Martel.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen