44:e festivalen 29 jan - 8 feb, 2021
Besökare
Bransch

Draken Film utsedd till Sveriges bästa streamingsajt 2019

"Här hittar du festivalfavoriter, indiepärlor, och annat som du antingen gett upp på att få tag på eller kanske inte ens visste fanns."

43:e festivalen
24 Jan -
3 Feb, 2020

Sveriges ledande tekniksajt IDG (IDG.se), utsåg på tisdagen filmfestivalens streamingtjänst Draken Film till Sveriges bästa streamingsajt. De övriga nominerade till utmärkelsen var SVT Play, Spotify, Storytel och Streamly.

– Det känns fantastiskt att toppa IDG:s lista över årets bästa streamingtjänster och att vi på ren kärlek till våra handplockade filmpärlor placerat oss över jättar som Spotify och Storytel. Det är extra roligt att få priset just i år, det är ett kvitto på att det senaste årets arbete med att öka tillgängligheten och lansera på fler plattformar som Apple TV, iOS, Android och Chromecast fallit väl ut, säger Olle Agebro, innehållsansvarig Draken Film.

Motiveringen till utmärkelsen från IDG lyder: ”Det är inte lätt att sticka ut på streamingmarknaden, men Draken Film har det för sig att de har Göteborgs filmfestival i ryggen, och erbjuder något lite annat än de stora aktörerna. Nej, de har inte allt, men det är inte heller det som är tanken. Här hittar du festivalfavoriter, indiepärlor, och annat som du antingen gett upp på att få tag på eller kanske inte ens visste fanns – plus intervjuer och essäer som ger ännu mer tips och fördjupningar. Som de själva uttrycker det behöver de inga algoritmer, utan deras insnöade redaktion sköter rekommendationerna.”

På Draken Film finns fler än 500 filmer att förkovra sig i och utbudet uppdateras och kureras varje vecka. Just nu finns bland annat ett fokus på filmskaparen Mia Engberg och en retrospektiv på den tjeckoslovakiska nya vågen.

Klicka här för att komma till Draken Film.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.