43:e festivalen 24 jan - 3 feb, 2020
Besökare
Bransch

Festivalen invigs med Aurora och avslutas med Eld och lågor

Efterlängtad finsk komedi-debut inviger Göteborg Film Festival 2019.

43:e festivalen
24 Jan -
3 Feb, 2020

När Draken slår upp sina dörrar den 25 januari är det finska komedin Aurora som får inviga festivalen. Det blir världspremiär av filmen som också är en av årets tävlande i prestigefulla Nordic Competition. Festivalen avslutas lika storslaget med den svenska kärleksfilmen Eld och lågor som också får sin världspremiär på Göteborgs Film Festival. 

Årets invigningsfilm blir världspremiären på finska Aurora av Miia Tervo som också ingår i Nordic Competition. En festande nageltekniker med anknytningsstörningar blir äktenskapsmäklare åt iransk flykting i denna oemotståndliga debut. Med sprudlande energi och avväpnande svart humor berättar Miia Tervo om ensamhet, vardagsrasism och alkoholism i en intelligent romantisk komedi som leker med fördomar och genrekonventioner.

Läs mer om Aurora här. 

Avslutningsfilm blir världspremiären på svenska Eld och lågor av Måns Mårlind och Björn Stein. Spektakulära scenerier och brinnande romantik i färgsprakande kärlekshistoria mellan arvtagarna till två rivaliserande nöjesfält. Regiduon Måns Mårlind och Björn Stein (Midnattssol, Känn ingen sorg) släpper på handbromsen och kastar sig in i årets maffigaste kärleksfilm.

Läs mer om Eld och lågor här. 

Festivalen invigs den 25 januari och avslutas den 4 februari. Redan den 2 februari visas Eld och Lågor i samband med en kortare avslutningsceremoni. 

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.