46:e festivalen 27 jan - 5 feb, 2023
Besökare
Bransch

Festivalen öppnar skräckfilmsbiograf på Liseberg

Bio Skräck kommer att husera på den övergivna Polketten.

46:e festivalen
27 Jan -
5 Feb, 2023

Det omåttligt populära Halloween på Liseberg (7 oktober – 6 november) får en ny attraktion i år – Bio Skräck. Den milt sagt skrämmande biografen kommer att husera på den övergivna Polketten där Göteborg Film Festival visar ett noggrant kurerat urval av internationella kortfilmer.

– Hela Sverige reser till Liseberg för att få känna blodet pumpa och adrenalinet rusa, men vi tror att vi med filmens hjälp kan göra platsen ännu lite mer omskakande. Med Bio Skräck vill vi återknyta till biografens historiska roll som nöjesfältsattraktion och låta Lisebergsbesökarna rysa, skrika och skratta. Vi har letat över hela världen och tar med de allra läskigaste skräckkortfilmerna till Bio Skräck, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.

– Vi letar alltid efter nya sätt som vi kan vinkla och utveckla utbudet för våra halloween-besökare. Bio Skräck är något helt unikt och känns verkligen som ett spännande samarbete som kompletterar resten av vårt utbud väldigt bra, säger Marie Toftberger Granbom, projektledare Säsonger och Events på Liseberg.
 
Bio Skräck är från 15 år.

Om Bio Skräck

Inne på den övergivna Polketten har cirkussällskapet tagit skydd och öppnat en skräckbiograf. Här visas utvalda kortfilmer som ger dig kalla kårar och en spänning som gör att alla dina sinnen är på helspänn. Dessutom verkar biovaktmästaren vara lite knepig…
 
Bio Skräck är ett samarbete mellan Liseberg och Göteborg Film Festival.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.