46:e festivalen 27 jan - 5 feb, 2023
Besökare
Bransch

Festivalen tillbaka på biograferna – men även digitalt i hela Sverige

Nu utformar vi framtidens filmfestivalformat, säger Mirja Wester, vd på Göteborg Film Festival.

46:e festivalen
27 Jan -
5 Feb, 2023

Det är med stor glädje som Nordens största filmfestival nästa år återvänder till biograferna i Göteborg i full styrka. På grund av pandemin blev Göteborg Film Festival 2021 ett helt digitalt evenemang. Den digitala festivalen blev en stor publiksuccé med besökare i hela landet. Därför kommer Göteborg Film Festival 2022 visa film både på biografer och i en digital salong. 

– Efter ett minst sagt omskakande år känns det fantastiskt att återigen kunna planera för att ta emot publik på biograferna. Men med det enorma genomslag den senaste digitala upplagan fick med besökare i samtliga svenska kommuner kommer 2022 innebära en utveckling av både det fysiska och digitala mötet mellan filmen och publiken. Nu utformar vi framtidens filmfestivalformat, säger Mirja Wester, vd på Göteborg Film Festival.

Göteborg Film Festival är 2022 tillbaka på biograferna med 16 salonger runtom i Göteborg och med ett program på över 200 filmer och gäster från hela världen.

För att alla som inte har möjlighet att vara på plats i Göteborg i slutet av januari ska kunna ta del av Göteborg Film Festival kommer festivalen att upprepa succén och modellen från i vintras med en digital salong på nätet där publiken kan strömma ett noggrant kurerat filmprogram på över 50 filmer ur programmet. Onlinebesökarna kommer även få tillgång till intervjuer, festivalatmosfär, digitala möten med filmskapare och guidas genom festivalen av en programledare.

Varje dag under festivalen kommer tre nya filmer premiärvisas parallellt på en festivalbiograf och på Göteborg Film Festival online, så att den förväntan och nervositet som präglar en festivalpremiär kan upplevas i vardagsrum över hela Sverige.

Även festivalens branschdel med Nordic Film Market, TV Drama Vision och Nostradamus-rapporten återvänder till biograferna med seminarier, work-in-progress och visningar för den inhemska och internationella filmbranschen. Även här kommer ett noggrant kurerat branschprogram finnas tillgängligt online för de som inte kan besöka Göteborg nästa år.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.