46:e festivalen 27 jan - 5 feb, 2023
Besökare
Bransch

Så funkar årets festival

Samlad information om både den fysiska festivalen och onlinefestivalen.

46:e festivalen
27 Jan -
5 Feb, 2023

I år kan du uppleva festivalen både på våra biografer – och i en digital salong. Femtio av de tvåhundra filmerna går nämligen att se digitalt på din dator, surfplatta eller telefon samtidigt som de har premiär på en biograf i Göteborg. I den digitala salongen kan du även ta del av intervjuer och själv interagera med inbjudna filmskapare.

Programmet som PDF

Information om covid-19
Vanliga frågor


Fysiska festivalen

Biljettförsäljning

Biljettförsäljning sker på program.goteborgfilmfestival.se och startar:
13 januari 12.00 för Silver- och Guldmedlemmar
15 januari 12.00 för allmänheten

Från den 11 januari är programmet tillgängligt på program.goteborgfilmfestival.se

I år hänvisar vi alla våra biljettköpare till vår hemsida för att göra sina biljettköp. Vi har utökat vår support via telefon, mail och chatt så vi kan hjälpa er genom köpet och med eventuella frågor som uppstår.

Om du skulle sakna dator eller annan teknisk utrustning för att genomföra köp digitalt kommer vi kunna hjälpa dig via Kulturpunktens kassa på Stora teatern. Kassans öppettider där är:

Kulturpunkten Kungsparken 1
13 – 14 januari (för medlemmar)
15 – 27 januari
Kassan har öppet vardagar klockan 12.00–18.00 och helgdagar klockan 10.00–16.00.

(Observera att endast en kassa är öppen så kö och långa väntetider kan uppstå.)

Biljettköp under festivalen

Under perioden som festivalen pågår fortsätter biljettförsäljningen på program.goteborgfilmfestival.se På några av våra biografer har vi också fysiska kassor.

Kulturpunkten Kungsparken 1
Biograf Draken Heurlins plats 15
Biopalatset Kungstorget 2
Kassorna öppnar 30 minuter innan dagens första visning.

Vi hänvisar dig i första hand till vår support via telefon, mail eller chatt.

Digitala biljetter

Dina biljetter och festivalpass mailas till dig. Du kan också skapa ett personligt konto på program.goteborgfilmfestival.se Då får du även dina biljetter lagrade under ”mina sidor”. Dina biljetter med tillhörande QR-kod visas upp tillsammans med festivalpass via din telefon eller en utskrift vid ankomst till biografen.

Biljetter och priser

Filmbiljett, dagvisning: 65 kr*
(Gäller mån–fre med start senast 15.45)
Filmbiljett, kväll och helg: från 95 kr*
Festivalpass: 50 kr
(Medlemskap, onlinepass och ackreditering gäller som festivalpass)
Silvermedlemskap: 350 kr
Guldmedlemskap: 1499 kr

*Om inget annat anges, åldersgräns 15 år.
För information och köp av grupp- och skolbiljetter kontakta gruppbiljetter@goteborgfilmfestival.se

Biljettbyten

Biljetter återköps ej, men det går bra att byta köpta biljetter till andra filmer eller föreställningar mot en expeditionskostnad på 20 kronor innan visningsstart. Vi betalar inte tillbaka mellanskillnaden om du byter till en billigare biljett.

Vaccinationsbevis

På grund av restriktioner med anledning av smitt- spridningen av Covid-19 kommer vi kontrollera vaccinationsbevis vid insläpp på våra biografer för publik över 18 år. Ta därför med ditt vaccinationsbevis (finns att ladda ner på covidbevis.se). Du behöver också visa en giltig ID-handling tillsammans med ditt vaccinationsbevis.

Läs mer om anpassningar festivalen gjort med anledning av covid-19

Insläpp

Vi räknar med insläpp och utsläpp tar längre tid på grund av covid-19 restriktioner. Se därför till att komma i tid. Det sker inget insläpp till salongen efter föreställningens start.


Onlinefestivalen

Digital salong

För att få tillgång till vår digitala salong behöver du ett onlinepass. Det kan du köpa på goteborgfilmfestival.se/online

Onlinepass 11 dagar: 350 kr
(Även giltigt som festivalpass på våra biografer)
Onlinepass 24 timmar: 180 kr
(Går att köpa från den 27/1)

Filmernas visningstider

Varje festivaldag har tre till fyra nya filmer en exklusiv premiär vid särskilda tider. Därefter kommer de att vara tillgängliga under 24 timmar.

Totalt får du tillgång till 50 festivalfilmer. Filmerna är tillgängliga i Sverige och kan därmed inte ses från andra länder.

Aktivera ditt onlinepass

Kom ihåg att aktivera ditt onlinepass och ditt konto till vår digitala salong i god tid innan festivalen startar. Redan den 11 januari smygöppnar vi vår digitala salong för dig som köpt ett 11 dagars-onlinepass (gäller ej 24h-pass). Där kan du se några av våra favoritfilmer som inte ingår i festivalprogrammet och ladda inför årets upplaga av Göteborg Film Festival. Vi rekommenderar att du testar att strömma en film redan från den 11 januari.

Om du har ett konto på Draken Film sedan tidigare behöver du först logga in för att aktivera ditt onlinepass på kontot. Har du fått eller köpt ett onlinepass med en kod registrerar du din presentkortskod samtidigt som du aktiverar ditt onlinepass på goteborgfilmfestival.se/online

Streama direkt i webbläsare eller app

Efter att du har aktiverat och registrerat ditt konto på goteborgfilmfestival.se/online kommer du att ha tillgång till filmfestivalens digitala salong på vår streamingtjänst Draken Film. Där kan du streama festivalen direkt i din webbläsare i din dator, eller med vår app Draken Film i din telefon eller surfplatta (iOS eller Android) eller direkt i din tv (via AndroidTV, AppleTV eller Chromecast).


Allmän information

Support

Har du stött på tekniska problem, undrar något om vårt filmutbud eller har andra funderingar kan du alltid vända dig till vår support. Snabbast hjälp får du genom att chatta med oss här på hemsidan. På goteborgfilmfestival.se/faq har vi även samlat svar på de vanligaste frågorna. Om du har mer komplicerade frågor, kontakta oss gärna via telefon eller mejl.

Telefon: 031-339 30 00
Mejl: info@goteborgfilmfestival.se

Öppettider support
11 januari – 27 januari: 12.00 – 19.00
28 januari – 6 februari: 09.00 – 21.00

Sociala medier

Följ festivalen via sociala medier:
Facebook.com/gbgfilmfestival
Twitter.com/gbgfilmfestival
Instagram@gbgfilmfestival
Youtube@gbgfilmfestival

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.