43:e festivalen 24 jan - 3 feb, 2020
Stäng
Besökare
Bransch

Filmfestival i hela Västsverige 2020

43:e festivalen
24 Jan -
3 Feb, 2020

Göteborg Film Festival är Nordens största filmfestival som varje år i visar 350 filmer från 80 länder i januari. Inför den 43:e upplagan av Göteborg Film Festival kan vi stolt presentera flera nya visningskoncept som kommer göra festivalen och kvalitetsfilm ännu mer tillgängligt för en större publik i Västsverige, under hela året! 

Vad som är nytt inför festivalen 2020 är visningskonceptet Filmisk Salong, en helkväll på er biograf där ni först visar en av festivalens bästa filmer. Följt av ett direktsänt samtal med filmens regissör, skådespelare eller sakkunninga på teman som filmen behandlar från Aftonstjärnan i Göteborg.
Filmisk salong kommer anordnas fem gånger under festivalveckan 2020. Så för de riktigt engagerade filmentusiasterna kommer få möjlighet att visa sex filmer då vi återigen kommer bjuda in alla biografer i Västsverige att visa festivalens invigning och invigningsfilm.

Filmisk salong - direkt från Aftonstjärnan

För 120 år sedan byggde varvsarbetarna med sina bara händer och med egna pengar biograf Aftonstjärnan på Lindholmen. Samtidigt hölls litterära salonger i Paris finaste kvarter. 2020 startar vi Filmisk salong på biograf Aftonstjärnan – Göteborg Film Festivals programkommitté bjuder in till samtal om filmen, samhället och livet. Konceptet är enkelt med en filmvisning, en paus där det erbjuds dryck och mingel och ett efterföljande scensamtal med en inbjuden gäst kopplad till filmen eller dess tematik.
Göteborg Film Festival bjuder in alla intresserade biografer i Västsverige att vara med och visa filmerna och det livestreamade samtalet på er biograf! Fem kvällar under festivalveckan finns det möjlighet att ha samma program som på Aftonstjärnan. Förutsättningarna liknar upplägget för Opening Ceremony, ni behöver ha en biograf med DCP projektor och tillräckligt bra internetuppkoppling för att visa YouTube filmer i hög kvalité.

Preliminära datum 2020

Lördag 25 januari
Söndag 26 januari
Tisdag 28 januari
Torsdag 30 januari
Fredag 31 januari

Varje kväll på aftonstjärnan och på er biograf
18:00 Mingel i foajén
19:00 Filmstart
20:30 Paus
21:00 Direktsänd filmisk salong från biograf Aftonstjärnan

Är ni intresserade av att vara med på en eller flera filmiska salonger? För att få prisförslag så hör av er till Josefine Hardstedt, projektledare, josefine.hardstedt@goteborgfilmfestival.se

Opening Ceremony

För fjärde året i rad så bjuder vi in alla biografer i Västsverige att visa festivalens invigningscermoni, direktsänt från Draken i Göteborg och festivalens invigningsfilm. Varje år rullar över 30 biografer ut röda mattan och visar Opening Ceremony under festliga former och vi hoppas att det blir minst lika många 24 januari 2020 när den 43:e festivalen ska invigas! Anmäl din biografs intresse redan nu till projektledare Josefine Hardstedt, josefiene.hardstedt@goteborgfilmfestival.se 

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.