46:e festivalen 27 jan - 5 feb, 2023
Besökare
Bransch

Filmen om Nationalteatern får premiär på Göteborg Film Festival

Den 6 februari får Pontus Hjorthéns dokumentärfilm Vi är barn av vår tid världspremiär på Göteborg Film Festival, som en extrainsatt visning. Genom ett rikt arkivmaterial berättar filmen om hur Nationalteatern satte starka avtryck i den svenska musik- och teaterhistorien. För 50 år sedan bildades Nationalteatern. Medlemmarna var unga, radikala och ville förändra världen genom […]

47:e festivalen
26 Jan -
4 Feb, 2024

Den 6 februari får Pontus Hjorthéns dokumentärfilm Vi är barn av vår tid världspremiär på Göteborg Film Festival, som en extrainsatt visning. Genom ett rikt arkivmaterial berättar filmen om hur Nationalteatern satte starka avtryck i den svenska musik- och teaterhistorien.

För 50 år sedan bildades Nationalteatern. Medlemmarna var unga, radikala och ville förändra världen genom ungdomsteater och rockmusik. Genom ett rikt arkivmaterial berättar dokumentärfilmaren Pontus Hjorthén om Nationalteaterns resa från att starta Sveriges första förortsteater i Backa i Göteborg, till att bli ett av Sveriges mest älskade rockband, samtidigt som han följer arbetet med att få teatergruppen att återförenas i nutid. Är det möjligt för den helt demokratiska GRUPPEN att efter alla dessa år komma överens om hur detta ska gå till?

– Nationalteatern är en teatergrupp som har varit viktiga för väldigt många, och inte minst en central del av Göteborgs kulturhistoria. Det känns jätteroligt att kunna ge vår publik möjligheten att se en film som berättar deras historia och som är alldeles sprängfylld med förtjusande arkivmaterial, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.

Vi är barn av vår tid är regisserad av Pontus Hjorthén, som tidigare bland annat regisserat Fotbollens sista proletärer och Hemligheten. Filmen är producerad av B-reel Films med Mattias Nohrborg och Fredrik Heinig som producenter. Filmen är en samproduktion med Film i Väst.

Vi är barn av vår tid kommer att visas i två delar på SVT senare under våren.

Foto: Lars Jacob Jakobsson

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen