43:e festivalen 24 jan - 3 feb, 2020
Stäng
Besökare
Bransch

Göteborgs Lilla Filmfestival – nu är programmet här!

Äntligen är programmet för Göteborgs Lilla Filmfestival här! Fantastiska Barbro Lindgren är hedersgäst, vår invigningsfilm Tito och fåglarna är helt målad i olja och alla filmer i vårt paket Kortfilm för knattar handlar om djur.

43:e festivalen
24 Jan -
3 Feb, 2020

Äntligen är programmet för Göteborgs Lilla Filmfestival här! Fantastiska Barbro Lindgren är hedersgäst, vår invigningsfilm Tito och fåglarna är helt målad i olja och alla filmer i vårt paket Kortfilm för knattar handlar om djur. Göteborgs Lilla Filmfestival pågår 17-20 januari på Draken, Frölunda Kulturhus och på Blå Stället i Angered. Fyra dagar av film och flärd för treåringar, 15-åringar och alla däremellan. Biljetterna finns nu ute. 

Under hela året har Göteborgs Lilla Filmfestivals programgrupp sett på film från hela världen. De allra mest spännande, roliga och ibland kanske lite läskiga filmerna visar de sedan upp på Göteborgs Lilla Filmfestival. Med Tito och fåglarna som invigningsfilm hakar Göteborgs Lilla Festival hakar på festivalens Fokus: Apokalyps. Filmen handlar om tioåriga Tito som måste rädda världen från en hemsk sjukdom i en underbart animerad oljemålningsvärld som påminner om vår verklighet. En underbart vackert animerad saga om hur vänskap, hopp och mod kan rädda oss från det allra värsta. Det blir en pampig invigningskväll med livemusik, goodie-bags, popcorn, godis och festlig dricka innan galan i salongen tar fart. Det blir också premiär för vinjettfilmen gjord av Utmarksskolan i Göteborg. Den 17 januari 17.00 slår vi upp dörrarna till årets roligaste fest.

Biljetter till filmerna säljs i biljettkassan på Draken eller på vår programsida.

Ordinarie pris 50 kr. Invigningen 70 kr. Inget festivalpass behövs. För att delta i aktiviteterna på festivalplatserna krävs ingen biljett.

Pichkus dröm

I programmet för Göteborgs Lilla Filmfestival finns massor av kvalitetsfilm för större och mindre barn. Bland annat den färgsprakande Bollywoodmusikalen Pichkus dröm om 9-årige Pichku som växer upp i Delhis äldsta slumkvarter. Hans största dröm är att hans familj skall få en egen toalett. Han bestämmer sig för att ta tag i problemet själv och bli en hjälte inte bara för sina föräldrar utan för hela slummen! I samband med visningen av Pichkus dröm kan besökande barn och vuxna också prova på bollywooddans i Drakens foajé!

Vi visar också bland andra Giraffens cykel. I den har giraffen precis fått en helt egen cykel. Men det är inte så lätt att cykla på den, trots att apan gör sitt bästa för att hjälpa. En ny pärla från Lasse Persson, skaparen av Spöket Laban och Lilla Anna och Långa Farbrorn. För de lite äldre barnen finns till exempel Glaslandet. Spännande, vackert och nervpirrande fantasy-äventyr där det onda möter det goda. Om älvor som är jagade av någonting som vill åt dem till varje pris och Glaslandet. En vacker plats där skogens hemligheter som står i centrum.

 

 

 

 

 

 

 

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.