44:e festivalen 29 jan - 8 feb, 2021
Besökare
Bransch

Gratis filmvisning runtom i regionen

Göteborg Film Festival samarbetar med de fyra kommunerna Mark, Uddevalla, Skövde och Härryda för att främja filmutbudet på dessa platser. 2018 har erbjudit filmvisningar, seminarier och ett och annat quiz och nu under sensommaren händer det massor med spännande saker!

43:e festivalen
24 Jan -
3 Feb, 2020

Imorgon, torsdagen den 23 augusti, erbjuder Göteborg Film Festival gratis utomhusbio i Margretegärdeparken i Uddevalla. Den här gången är det den japanske anime-sensationen Your name som visas. Filmen är en av Japans största biosuccéer någonsin.

Visningen är en del av samarbetet mellan Göteborg Film Festival och de fyra kommunerna Mark, Uddevalla, Skövde och Härryda. Tillsammans vill de främja utvecklingen av filmkonst på mindre orter utanför Göteborg. Under 2018 erbjuder de filmvisningar, seminarier och ett och annat quiz. Under sensommaren kommer det hända massa spännande saker. Det kommer bland annat att visas utomhusbio och ges en exklusiv förhandspremiär av den hyllade filmen Gräns.

Kommande evenemang:

23 augusti, Uddevalla

Gratis utomhusbio Your Name
.
Filmen Your name är en skimrande vacker historia, fylld av smart humor, äventyr, fantasi och ett stort romantiskt hjärta. Snygg anime med fantasi och detaljrikedom som blev en sensation och en av Japans allra mest populära filmer någonsin.

Plats: Margretegärdeparken
Tid: 20.00
Läs mer här.

29 augusti, Kinna

Gratis förhandspremiär av filmen Gräns.
Gräns handlar om Tina, som jobbar vid tullen och har ett sjätte sinne när det gäller att peka ut smugglare. Det är nästan som om hon kan lukta sig till när någon döljer något. Filmen är baserad på en av John Ajvide Lindqvists noveller och vann pris vid filmfestivalen i Cannes. Filmen är inspelad i Sätila, Fjärås och Göteborg.

Plats: Konserthusbiografen i Kinna.
Tid: 19:00 – mingel från kl 18:00

30 augusti, Uddevalla

Gratis utomhusbio Faces, Places.
I dokumentärfilmen Faces, Places slår sig regissören Agnès Varda ihop med den unge fotografen JR och reser genom Frankrike, med avfolkade tegellängor från norr till söder, för att möta landets invånare.

Plats: Margretegärdeparken
Tid: 20.00
Läs mer här.

3 september, Kinna

Under valveckan bjuder vi på gratis visning av dokumentären En bra vecka för demokratin med uppföljande samtal med regissören Cecilia Björk. En skarp och humoristisk skildring av vårt största politiska evenemang Almedalsveckan.

Plats: Konserthusbiografen
Tid: 18.30

5 september, Kinna

Gratis visning av prisbelönta filmen Amatörer.
Amatörer vann Dragon Award Best Nordic Film på Göteborg Film Festival 2018 och skildrar den lilla kommunen Lafors som hoppas vända den ekonomiska torkan genom att locka till sig ett tyskt lågprisvaruhus. För att stärka kommunens varumärke ber de ungdomar att producera filmer om sin hemort, men filmerna blir inte som de tänkt sig.

Plats: Konserthusbiografen
Tid: 18.30

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.