42:a festivalen 25 jan - 4 feb, 2019
Besökare
Bransch

Bransch

Seminarier, filmer, talangutveckling, filmpolitik, dramaserier, internationella trender och nätverkande på Nordens ledande filmfestival

42:a festivalen
25 Jan -
4 Feb, 2019

Göteborg Film Festival är med 160 000 besök Nordens ledande filmfestival och är därmed en primär nätverksplattform för film- och tv-branschen. Varje år närvarar 1800 ackrediterade köpare, programmerare, producenter, regissörer, manusförfattare och andra branschexperter vid seminarier, events och filmvisningar under festivalveckan.

Bläddra i Industry Guide 2018 här 

För bransch-relaterade frågor kontakta industry@goteborgfilmfestival.se 

Vid vårt Branschcenter på Scandic Rubinen hittar ni vår ackrediteringsdisk, Industry Ticket Desk samt vår personal.
Klicka här för mer information om vårt Branschcenter


Festivalen erbjuder ett omfattande program av branschaktiviteter med event, filmer, seminarier och mycket mer. Den svenska branschhelgen inleder festivalen. Då hålls ett seminarieprogram med fokus på svensk filmproduktion och politik, cirka 70 svenska filmer har världspremiär och helgen avslutas med tävlingen Startsladden – Bästa Svenska kortfilm.

Nordic Film Market är festivalens marknad och en mötesplats för den internationella och nordiska filmbranschen. Marknaden fungerar som en plattform för nätverkande och affärer och ger en insikt i de senaste trenderna samt de kommande produktioner från Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige.

TV Drama Vision är ett årligt två-dagars seminarium och samproduktions-event med fokus på TV drama från de nordiska länderna som även presenterar samtal om de senaste internationella trenderna, masterclasses med nyckelpersoner från branschen och kommande nordiska dramaserier. Som en del av Göteborg Film Festivals satsning på TV drama presenterades 2017 för första gången Nordisk Film & TV Fond Prize, Nordens första pris för bästa manus till TV drama på 200 000 kr.

Under programpunkten Nostradamus analyserar de skarpaste analytikerna i branschen årligen samtida trender och skissar på framtiden för filmbranschen. The Nostradamus Report är en sammanställande rapport av detta arbete som skrivs och presenteras av journalisten och medieanalytiker Johanna Koljonen under ett seminarium där även andra nyckelaktörer inom branschen medverkar.

Göteborg Film Festival driver också Nordic Film Lab, ett nätverksforum för nya talangfulla skandinaviska filmskapare, samt Discovery, en plattform för samfinansiering av nordiska filmprojekt i utveckling samt en möjlighet för deltagare i Nordic Film Lab att presentera sina projekt.

Festival Scope - Online Video Library

På onlinetjänsten Festival Scope finns ett rikt utbud av festivalens filmprogram. Med Industry, VIP och Nordic Film Market ges du tillgång till tjänsten om du tillhör en av följande yrkeskategorier: organisationer (filmfonder, promotion etc.), distribution och visning, film festival, international sales, press, produktion, TV och VOD. Din inloggning är aktiv under festivalperioden. För medlemmar finns filmer tillgängliga även efter festivalen. Besök Festivalscope.com för att bli medlem.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.