46:e festivalen 27 jan - 5 feb, 2023
Besökare
Bransch

Bransch

Seminarier, filmer, talangutveckling, filmpolitik, dramaserier, internationella trender och nätverkande på Nordens ledande filmfestival

46:e festivalen
27 Jan -
5 Feb, 2023

Göteborg Film Festival är Nordens ledande filmfestival och regionens främsta branschplattform. 

Den 46e upplagan av Göteborg Film Festival genomfördes som ett hybridevenemang 27 januari – 5 februari.

För bransch-relaterade frågor kontakta industry@goteborgfilmfestival.se


Filmforum Sverige är ett nytt initiativ som erbjuder den svenska filmbranschen en efterfrågad oberoende plattform för inspiration, kompetensutveckling och framåtriktad dialog. Här möts Filmsveriges tyngsta namn i lösningsinriktade samtal om ämnen som jämställdhet, filmskolor, kompetensförsörjning, strömningsjättar och biokris.

Nordic Film Market festivalens marknad för nordisk långfilm och mötesplats för den nordiska och internationella filmbranschen som deltar i Göteborg Film Festival. Under Nordic Film Market presenteras ny film tillgänglig för distribution, works in progress, filmprojekt i utveckling, nya talanger och trender inom film från Norden.

TV Drama Vision är en årlig två-dagars konferens och marknad med fokus på TV drama från de nordiska länderna som även presenterar samtal om de senaste internationella trenderna, masterclasses med nyckelpersoner från branschen och kommande nordiska dramaserier. Under TV Drama Vision presenteras även festivalens pris för Bästa manus till nordiska dramaserier, Nordisk Film & TV Fond Prize på NOK 200 000.

Nostradamus är ett initiativ från Göteborg Film Festival och har sedan 2013 arbetat med att bevaka och analysera de snabba förändringarna inom rörliga medier. Efter att sedan starten presenterat årliga framgångsrika rapporter har Nostradamus etablerat sig som en betydelsefull röst i att blicka in i den närmaste framtiden för rörliga medier vad gäller affärsmodeller, produktion, distribution, innehåll och publikbeteenden.

Göteborg Film Festival står också bakom Nordic Film Lab, ett forum för nya talangfulla skandinaviska filmskapare, samt Discovery, en plattform för samfinansiering av nordiska filmprojekt i utveckling samt en möjlighet för deltagare i Nordic Film Lab att presentera sina projekt.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.