43:e festivalen 24 jan - 3 feb, 2020
Besökare
Bransch

Boende & resa

Som ackrediterad till Göteborg Film Festival kan du till rabatterade priser bo på våra festivalhotell!

43:e festivalen
24 Jan -
3 Feb, 2020

Festivalhotell

För femte året är Scandic Rubinen vårt festivalhotell där festivalens gäster från världens alla hörn bor. Det ger även publiken en kändistät miljö att äta, dricka och vistas i före, under och efter festivalen. Nu får du som besökare även rabatt på din vistelse.

Under festivalen har vi ett förmånligt erbjudande till dig som besökare. Med koden för FILMF får du 20% rabatt på boende på alla Scandichotell i Göteborg. Boka på Scandics hemsida

Festivalhotellet Scandic Rubinen

Mitt på Göteborgs paradgata, Avenyn, hittar ni vårt festivalhotell för fjärde året i rad. Scandic Rubinen erbjuder en förstaklassig upplevelse för alla våra gäster och besökare under festivalens tio dagar. Här huserar bland annat vårt presscenter, branschcenter och en av våra festivalbarer. Här finns utmärkta möjligheter att mellanlanda före eller efter en film, tillsammans med en öl, kaffe eller varför inte en måltid på restaurangen Ruby. Här kommer du att stöta på andra festivalbesökare, minglande kändisar och filmfolk praktiskt taget dygnet runt.

Bo på Scandic under festivalen 

Scandic Rubinen är ett nyrenoverat eventhotell med stora, fräscha möteslokaler och komfortabla hotellrum. Som gäst har du tillgång till moderna faciliteter samtidigt som du har nära till flera av de största festivalplatserna. Vi är också stolta över att kunna samarbeta med en hotellkedja som har ett så stort fokus på hållbarhet. Scandic är sedan många år en ledande aktör inom hållbarhet och arbetar idag målmedvetet med miljöfrågor på flera plan inom sin verksamhet.

Res till festivalen

Tåg Det går flera snabbtåg om dagen från de flesta städerna i Sverige och Norge. Från många huvudstäder i resten av Europa går det dagligen tåg till Göteborg. Här kan du boka tåg hos SJ 

Buss
 Köp dina biljetter hos Nettbuss 

Res med färja – Stena Line Med Stena Line kommer man enkelt till Sverige och Göteborg från Danmark, Tyskland och Polen. Billigt att handla ombord!

Flyg Göteborg Landvetter Airport har förbindelser med hela världen. Flygbussarna trafikerar flygplatsen och resan in till stan tar ca 20 minuter.

Kollektivtrafik
 Med spårvagn eller buss tar du dig smidigt och snabbt till festivalområdet. Läs mer på Västtrafiks hemsida.

Mat, sevärdheter och festligheter!

Nedan följer ett axplock av aktiviteter och annat kul som man kan roa sig med innan, mellan och efter filmvisningarna.

Lunch

Pustervik Festivalcentret Pustervik erbjuder förutom kvällsliga aktiviteter också lunch. Tre olika soppor varje dag värmer vilken frusen och hungrig biobesökare som helst.
Saluhallen Briggen På Tredje långgatan ligger Linnéstadens egen saluhall, Saluhallen Briggen. Svensk husmanskost, asiatiskt eller italienskt – det mesta finns här.
Barabicu På andra sidan kanalen, i början av Rosenlundsstråket, ligger Barabicu som serverar rustik mat och charmar byxorna av köttälskaren från första sekund. Här blir du mätt!
ZamenhofZamenhof finner ni ett fancy dive bar, en smoker, ett GameRoom, ett pokébowl-ställe, och ett all day dining-place där du kan äta nästan jämt.  

Fika

Santo Domingo Santo Domingo, kombinerad skivaffär och café på Andra långgatan. Mörkt, dominikanskt kaffe, ekologiskt och hembakat, samt god musik i bakgrunden. Perfekt.
Cigarren Järntorgets egen kaffeinstitution, som lär ha högst kvot av stammisar i hela Göteborg. Perfekt spanläge utöver torget dessutom.
Språkcaféet Ett stenkast från biograf Draken, på Esperantoplatsen, ligger Språkcaféet. Välsignas filmfestivalen med solsken är det här du ska sitta.
Kafé Frilagret Kafé Frilagret i Lagerhuset satsar på ekologiskt, fair trade och mycket veganskt. Ett perfekt ställe att återhämta sig mellan visningarna.  

Efter filmen

Bishops arms Tvärs över Järntorget ligger Bishops arms, som förutom mängder av öl har en av stans bästa pubmenyer. Hamburgare, panerad ost och fish & chips äts mycket förtjänstfullt just här.
Hagabion Enligt många är Hagabion Göteborgs bästa vegetariska restaurang – i princip allt på menyn är att dö för. Dessutom hyser ju byggnaden flera av filmfestivalens visningssalonger. Två flugor i en smäll.
Andra lång Här är det bara att gå gatan fram och ta det som känns bäst när man ska fira sin senaste biosuccé med ett glas. Göteborgs pubmecka.  

Sevärdheter

Feskekörka Feskekörka är en av de byggnader som gör Göteborg till Göteborg. Ta en titt på arkitekturen, ät en god lunch eller köp med lite räkor hem. Möjligheterna är oändliga.
Skansen Kronan Snedda genom Haga och få upp värmen genom att ta trapporna upp till Skansen Kronan. Väl däruppe finns en utsikt som var värd hela besväret.
Naturhistoriska Precis där Linnégatan övergår till Slottsskogen ligger Naturhistoriska museet, Göteborgs äldsta museum som rymmer imponerande 10 miljoner djur. Här finns även ett fik som serverar lunch tisdag till söndag.
Slottsskogen Ibland rår man bara på vintertröttheten med en promenad. Givetvis gör man det i Slottsskogen, Göteborgs Central Park.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.