44:e festivalen 29 jan - 8 feb, 2021
Besökare
Bransch

”Jag blev ledsen av att se mig i spegeln utan peruken”

Olle Sarri återvänder till rampljuset på allvar när han under det närmaste året tar plats i tv-serier som Revansch, Den inre cirkeln och Lukas Moodyssons HBO-serie Gösta.

43:e festivalen
24 Jan -
3 Feb, 2020

Olle Sarri återvänder till rampljuset på allvar när han under det närmaste året tar plats i tv-serier som Revansch, Den inre cirkeln och Lukas Moodyssons HBO-serie Gösta.

Text: Olle Agebro 

På tisdagen premiärvisas de första avsnitten Den inre cirkeln, tv-serien som bygger på Per Schlingmanns roman ”I maktens öga”, på Göteborg Film Festival. Tv-serien utspelar sig under politikerveckan i Almedalen där en medial och politisk maktkamp utspelar sig inför statsministerns förväntade avgång. Olle Sarri spelar den sunkiga och lätt försupne brodern till den statsministertippade politiska broilern David Ehrling.

– När Håkan Lindhé skulle arbeta om Per Schlingmanns bok till en serie var han tydlig med att han måste få fria händer, vilket bland annat innebar att han skrev några nya karaktärer. Min rollfigur, onkel Joel, är helt och hållet sprungen ur Håkans hjärna. Det är ett särskilt bra manus, de där åtta avsnitten var bladvändare hela vägen, jag vet inte när jag läste ett så bra manus senast. Jag har några få favoritregissörer och Håkan Lindhé är definitivt en av dem, med honom är det bara lustfullt och så himla roligt spela, säger Olle Sarri.

– Rollen har varit rejält svår att gestalta, delvis för att Joel i stort sett alltid är lite påverkad av diverse ångestdämpande preparat. Det är ju väldigt roligt att spela packad, och det är ganska enkelt när man bara får spåra ur. Men grejen med Joel är att han bara är småberusad – hela tiden.

Förutom rollfiguren Joels skeva missbruk karaktäriseras han av en helt fenomenal, äckligt stripig peruk med integrerad flint.

– Rollen som Joel är resultatet av ett extremt bra samarbete mellan mask och kostymör, det är en roll som verkligen tagit form i arbetet mellan oss. När jag kom tillbaka efter en inspelningsdag och tog av mig kostym och mask så blev jag ledsen, det kändes liksom lite tråkigt, som att jag saknade min roll när jag såg mig i spegeln. Det kanske inte är så smickrande för mitt privata jag, men jag trivdes väldigt bra med att göra denne Joel.

Förutom rollen i Den inre cirkeln är Olle Sarri även festivalaktuell i Patrik Eklunds Revansch och Tuva Novotnys Britt-Marie var här. Under branschdagarna TV Drama Vision presenteras även Schiaffino Musarras Palmemordutredningskomedi We got this! där Olle Sarri varit involverad sedan idéstadiet.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.