46:e festivalen 27 jan - 5 feb, 2023
Besökare
Bransch

Josef Kullengård – ny branschchef på Göteborg Film Festival

Filmfestivalen förstärker sitt team – och rekryterar Josef Kullengård som ny branschchef.

47:e festivalen
26 Jan -
4 Feb, 2024

Filmfestivalen förstärker sitt team – och rekryterar Josef Kullengård som ny branschchef.

Josef Kullengård har en bred bakgrund inom filmfestivaler och internationella branschforum. Han arbetade för Göteborg Film Festival 2017-2021 i rollen som branschproducent på Nordic Film Market, och bidragit till utvecklingen av festivalens branschprogram. Sedan 2019 är han del av redaktionen för festivalens årliga Nostradamus-rapport. Kullengård kommer senast från ett strategiskt utvecklingsarbete med talang och produktion i södra Sverige i rollen som utvecklare på Filmregion Sydost. Tidigare har Kullengård även varit programchef på Carl International Film Festival och festivalproducent på Malmö Arab Film Festival.

– De senaste åren har varit omvälvande för filmbranschen. Som ett resultat av det söker många aktörer hållbara affärsmodeller att anpassa efter publikens nya beteendemönster. Här behöver filmfestivaler stimulera och stötta branschen i en föränderlig tid. Kullengård med sin passion för film och breda kunskap om branschens utmaningar känns idealisk att leda arbetet som festivalens branschchef och vi är mycket glada att välkomna honom tillbaka till Göteborg Film Festival, säger Mirja Wester, VD, Göteborg Film Festival.

– Jag känner mig hedrad och inspirerad att komma tillbaka till Göteborg Film Festival i rollen som ny branschchef. Nordic Film Market och TV Drama Vision har en unik position som progressiv branschplattform och exklusiva affärsmötesplatser. Mitt fokus kommer vara att förvalta denna identitet och utveckla branschprogrammens innehåll och strategiska positionering tillsammans med festivalens fantastiska medarbetare, säger Josef Kullengård.

Kullengård tillträder sin tjänst 1 oktober och efterträder Cia Edström som sedan fortsätter att arbeta med TV Drama Visions strategiska utveckling.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen