46:e festivalen 27 jan - 5 feb, 2023
Besökare
Bransch

Göteborg Film Festival söker
Platschefer

Göteborg Film Festival har sedan starten 1979 utvecklats till ett av Sveriges största kulturevenemang och den nordiska filmbranschens främsta mötesplats. Festivalen som äger rum under tio dagar i månadsskiftet januari-februari lockar idag en av världens största filmfestivalpubliker. Under festivalperioden visar vi hundratals noggrant utvalda filmpremiärer från hela världen på biografer i Göteborg och för en digital hemmapublik över hela landet.

Vi söker nu platschefer till flera biografer under Göteborg Film Festival 2024.

Arbetsuppgifter
Som platschef på biograf är du Göteborg Film Festivals ansikte mot publiken med uppdrag att arbetsleda festivalens volontära krafter. Du får ett omväxlande arbete där du har ett helhetsansvar för arbetet på biografen, och ser till så att publiken känner sig välkommen till just din biograf. Du arbetar i ett team tillsammans med maskinist, publikvärdar och biografvärdar för att tillsammans med biografens egen personal på allra bästa sätt skall kunna ge en god upplevelse till vår publik och gäster.

I ditt uppdrag ingår att skapa en teamkänsla med dina volontärer, maskinisten och biografens egen personal. Du bokar in ett uppstartsmöte med biografansvarig inför festivalen och arbetsleder volontärerna under festivalen. Ni ser tillsammans till så att biografen hålls snygg och städad, insläpp och utsläpp flyter på så att tidsschemat hålls. Du assisterar publikvärden i att svara på frågor och guida besökarna i sina biljettköp. Ditt ansvar är att hela tiden ligga steget före och förbereda teamet för vad som händer näst.

Tillsammans ger ni vår publik festivalminnen för livet. Du kommer även att ansvara för att hålla kontakten med gästutfrågare och välkomna dem och gästerna till deras visningar och assistera dem på plats. Under festivalen har du daglig kontakt med din kontaktperson om hur arbetet flyter på och efter festivalen lämnar du in en utvärdering av arbetet.

För att kunna genomföra ditt uppdrag får du:
* Genomgå en internutbildning för platschefer.
* Tydlig information om rutiner och en genomgång på plats med biografansvarig.
* Närvara vid volontärutbildningen och bekanta dig med dina volontärer.
* Arbetsledning från biografsamordnare.
Som platschef på biograf ingår du i evenemangsavdelningen.

Kvalifikationer
Rollen som platschef på biograf är omväxlande med ett stundtals högt tempo. Du kommer arbeta publiknära och hantera många olika arbetsuppgifter samtidigt, vilket ställer krav på struktur och förmåga att kunna prioritera. Som person är du prestigelös och flexibel. Du är en god ledare som trivs med att arbeta kundfokuserat och skapa bra samarbete både inom arbetsgruppen och med vår publik. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift och kan hantera en smarttelefon och surfplatta.

Filmintresse är ett plus men inget krav. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, arbetsledning meriterande.

Göteborg Film Festival vill vara en attraktiv arbetsplats som utmärks av en strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi arbetar för ökad mångfald och en jämn könsfördelning och ser gärna en spridning i ålder och etnisk/kulturell bakgrund bland våra medarbetare.

Anställningsform och omfattning: projektanställning 50% av 1 månad

Festivalperiod: 26 jan – 5 feb 2024, samt förberedelser och utbildning under januari.

Tjänsten är placerad i Göteborg.

Välkommen med din ansökan senast 30 november till oliver.jahnke@goteborgfilmfestival.se. Urval och intervjuer sker löpande.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen