46:e festivalen 27 jan - 5 feb, 2023
Besökare
Bransch

Göteborg Film Festival söker
Volontärassistent

Göteborg Film Festival har sedan starten 1979 utvecklats till ett av Sveriges största kulturevenemang och den nordiska filmbranschens främsta mötesplats. Festivalen som äger rum under tio dagar i månadsskiftet januari-februari lockar idag en av världens största filmfestivalpubliker. Under festivalperioden visar vi hundratals noggrant utvalda filmpremiärer från hela världen på biografer i Göteborg och för en digital hemmapublik över hela landet.

Vi söker nu en volontärassistent till Göteborg Film Festival 2023.

Arbetsuppgifter

Som volontärassistent arbetar du i ett team med vår volontärsamordnare med att driva arbetet med festivalens 250 volontärer. Volontärsamordningen är volontärernas första kontakt på festivalen. Ni rekryterar, schemalägger och håller kontakten med volontärerna via mejl och telefon. Som volontärassistent har du huvudsakligen ansvar för publikvärdar och biografvärdar som arbetar ute på biograferna. I uppdraget ingår även att tillsammans med volontärsamordnaren anordna en volontärutbildning och en personalfest i januari. Som volontärassistent ingår du i evenemangsavdelningen och svarar mot volontäransvarig.

Kvalifikationer

Rollen som volontärassistent är omväxlande med ett stundtals högt tempo, vilket ställer krav på struktur och förmåga att kunna prioritera. Du kommer arbeta mestadels på kontor med administrativa uppgifter men du kommer även möta volontärerna fysiskt under festivalen och vägleda i eventuella problem som uppstår. Du arbetar med telefon, mail och excel som främsta verktyg. Som person är du lösningsfokuserad och bra på att engagera andra. Du är bra på att arbeta i team och kan skapa bra samarbete både inom arbetsgruppen och med övrig personal på festivalen. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift och har bra koll på officepaketet, inklusive excel samt god datorvana. Du är noggrann och social.

Filmintresse är ett plus men inget krav. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Arbete med volontärer är meriterande.

Göteborg Film Festival vill vara en attraktiv arbetsplats som utmärks av en strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi arbetar för ökad mångfald och en jämn könsfördelning och ser gärna en spridning i ålder och etnisk/kulturell bakgrund hos våra medarbetare.

Anställningsform och omfattning

November 25%
December 75%
Januari 100%
Februari 50%

Tjänsten är placerad i Göteborg.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 1 november till personal@goteborgfilmfestival.se. Urval och intervjuer sker löpande.

För frågor om tjänsten, kontakta personal@goteborgfilmfestival.se.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.