44:e festivalen 29 jan - 8 feb, 2021
Besökare
Bransch

Maxa sista festivalsöndagen med fem festivalfavoriter

Ryskt rymdäventyr, kärlek på franska och amerikansk indie när den är som bäst. Det här är söndagens fem bästa filmer som du fortfarande har chans att få biljetter till på Göteborg Film Festival. Outside In Draken, 14.00 Efter 20 år i fängelse släpps 38-årige Chris ut tack vare sin gamla lärare, lysande spelad av Sopranos-Edie […]

43:e festivalen
24 Jan -
3 Feb, 2020

Ryskt rymdäventyr, kärlek på franska och amerikansk indie när den är som bäst. Det här är söndagens fem bästa filmer som du fortfarande har chans att få biljetter till på Göteborg Film Festival.

Outside In Draken, 14.00
Efter 20 år i fängelse släpps 38-årige Chris ut tack vare sin gamla lärare, lysande spelad av Sopranos-Edie Falco, som han nu vill inleda en relation med. Lynn Shelton är tillbaka med ett lysande drama och en amerikansk indie när den är som bäst.

Holiday Chalmers, 17.30
Likt en mörk modern saga utvecklar sig Holiday till ett triangeldrama där våld och psykiskt förtryck ständigt bubblar under ytan. Debuterande Isabella Eklöf har skapat ett omskakande och utmanande gangsterdrama med Ulrich Seidl-vibbar som genomsyras av patriarkala maktstrukturer.

Redoubtable Draken, 16.15
Oscarbelönade Michel Hazanavicius (The Artist) bjuder på ett färgsprakande och underhållande drama om nya vågen-ikonen tillika kulturmannen Jean-Luc Godard i årets stissigaste biopic.

Salyut-7 Chalmers, 19.30
Klim Shipenkos storslagna rymdäventyr, inspirerat av haveriet på rymdstationen Salyut-7, är årets mest rafflande ryska spänningsdrama späckat med kosmonauter, vodka och ironisk sovjetpropaganda. En unik rymdrulle där bilden av Kalla krigets rymdkapprustning tar helt ny form genom perspektivet från öst.

Lover for a Day Draken, 20.45
Fransk relationskomedi fullmatad med fantastisk dialog om en ung kvinna som flyttar hem till pappa efter att pojkvännen har gjort slut. Snart upptäcker hon att hon är jämnårig med pappans nya flickvän, så är scenen riggad för härlig Philippe Garrel-film där varenda replik är vägd på guldvåg.

 

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.