47:e festivalen 26 jan - 4 feb, 2024
Besökare
Industry

Medlems­event: Se Dogville med Filmfestivalen

Följ med på en afton av mingel, öl och en specialföreställning av Folkteaterns scenuppsättning av Dogville

47:e festivalen
26 Jan -
4 Feb, 2024

Folkteatern bjuder nu dig som festivalmedlem till att se scenversionen av Lars Von Triers klassiker. Kvällen kommer att bjuda på mingel, öl, tilltugg och en exklusive föreställning av Dogville. Du blir också en av de allra första att få höra de goda nyheterna som vi på Göteborg Film Festival planerar att offentliggöra kvällen till ära.

Trots den historiska placeringen i 30-talets Klippiga Bergen är berättelsen om den lilla avlägsna byn Dogville kusligt aktuell. Dit kommer Grace på flykt från maffian och hon springer rakt in i famnen på ett fattigt samhälle där allt avgörs i kyrkan. Vi får bevittna en framväxande främlingsfientlighet, kvinnovåld och förskjutning av värderingar, där något som en gång tycktes otänkbart plötsligt blivit självklart. Allt i utsikt från de specialtillverkade kyrkbänkarna.

Maffia, kyrka och krossade porslinsdockor. Folkteaterns förflyttning av verket från bioduk till scengolv har hyllats av en enad kritikerkår. I regi av Frida Röhl och med Andrea Edwards i huvudrollen som Grace.

Läs mer om uppsättningen här.

Läs mer om våra olika medlemsskap här.

Tid: 1 november 19.00, med mingel från 18.00.
Plats: Folkteatern, Olof Palmes plats, Göteborg.

Eventet görs i samarbete med Folkteatern och Brooklyn Brewery.

Dogville av Lars von Trier
Scenversion: Chistian Lollike
Regi: Frida Röhl
Medverkande: Andrea Edwards, David Fukamachi Regnfors, Anna Harling, Kristofer Kamiyasu, Kim Lantz, Lena B Nilsson, Helmon Solomon, Per Öhagen, Emma Österlöf m fl
Komposition och livemusik: ’Californiaman’ Joel Igor Hammad Magnusson

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen