47:e festivalen 26 jan - 4 feb, 2024
Besökare
Industry

Medlems­visning: Flotten + filmsamtal

Den 19 september på Capitol blir det medlemsvisning av den hyllade dokumentären Flotten. Innan filmen bjuder vi tillsammans med Film i Väst på ett filmsamtal med regissören Marcus Lindeen och en av filmens medverkande Maria Björnstam

47:e festivalen
26 Jan -
4 Feb, 2024

Den 19 september på Capitol bjuder vi på medlemsvisning av den hyllade dokumentären Flotten, filmen om ett av världshistoriens märkligaste experiment. Innan filmen bjuder vi tillsammans med Film i Väst på ett filmsamtal med regissören Marcus Lindeen och en av filmens medverkande Maria Björnstam, som var kapten på flotten.

Samtalet sker i Film i Västs lokaler på Kungsgatan 7B.

Sommaren 1973 reste sex kvinnor och fem män med en flotte över Atlanten i ett av världshistoriens märkligaste vetenskapsexperiment. Syftet var att studera våld och konflikter men expeditionen blev snabbt omskriven i världspressen som ”sexflotten”. Kapten ombord var svenska Maria Björnstam. Fyrtio år senare återförenas hon med delar av besättningen på en kopia av den ursprungliga flotten för att tillsammans ta reda på vad som egentligen hände under den tre månader långa och livsfarliga resan. De personliga berättelserna och ett unikt arkivmaterial målar upp en oväntad historia om ett experiment där försökskaninerna till slut vände sig mot sin forskare.

Se trailer för filmen här.

Hämta din biljett i kassan på Capitol från måndagen den 17 september.
Kassan öppnar 30 minuter före första ordinarie föreställning.

Varje medlem har rätt till två biljetter. Först till kvarn!

Tid och plats: 19 september. Filmsamtal och mingel hos Film i Väst, Kungsgatan 7 B, kl. 17.30-18.30. Filmvisning på Capitol kl. 19.00
Regissör: Marcus Lindeen
Skådespelare: Edna Reves, Eisuke Yamaki, Fé Seymour, Maria Björnstam, Mary Gidley, Rachida Lièvre, Santiago Genovés, Servane Zanotti m fl.
Längd: 97 min
Svensk biopremiär: 21 september

Visningen sker i samarbete med Folkets bio och Film i Väst.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen