46:e festivalen 27 jan - 5 feb, 2023
Besökare
Bransch

Medlemsvisning: Minari

Oscarbelönad pärla visas på Capitol.

46:e festivalen
27 Jan -
5 Feb, 2023

Äntligen öppnar biograferna igen! För att fira detta drar vi igång med en medlemsvining och inte med vilken film som helst. Kommande onsdag den 9 juni visar vi Oscarbelönade Minari av Lee Isaac Chung. 

Sexfaldigt Oscarsnominerade Minari handlar om Jacob och Monica, som lämnat Korea för möjligheternas land USA. De har tillbringat några motiga år i Kalifornien där barnen Anne och David tillkommit, och nu går familjens flyttlass till Arkansas landsbygd där Jacob vill försöka sig på att odla koreanska grönsaker. Monica gillar inte sin nya tillvaro i en sliten gammal villavagn, och ser fram emot att hennes mamma Soonja snart ska komma från Korea för att bo hos dem och hjälpa till med barnen. Det visar sig att rappkäftade Soonja med sina egenheter ibland är till mer besvär än hjälp, och sjuårige David tycker ofta mormor är pinsamt koreansk. Men den amerikanska vischan är en främmande värld där en udda familj kan svetsas samman för att de är annorlunda, samtidigt som de hittar oväntade vänner på vägen. Minari är en ömsint berättelse om hur såväl växter som människor försöker rota sig och hitta hem på okänd mark.

Lee Isaac Chung står för regi och manus till Minari. Jacob och Monica spelas av Steven Yeunoch Yeri HanYoun Yuh-Jung som spelar mormor Oscarbelönades för sin insats, och hon har vunnit en lång rad andra priser för rollen. Filmen fick dessutom Oscarsnomineringar för bästa film, för Lee Isaac Chungs regi och originalmanus, för Emile Mosseris stämningsfulla musik samt för Steven Yeuns huvudrollsinsats. Minari vann en Golden Globe för bästa icke engelskspråkiga film.

Se trailer för Minari här.

Eftersom Folkhälsomyndighetens riktlinjer just nu är att max 50 personer får gå på bio samtidigt erbjuder vi två visningar av filmen på Capitol. En visning som startar 15:00 och en som startar 18:00.

Den här gången testar vi även att ni medlemmar kan boka er plats online på Capitols biljettsida. En biljett per medlem. Först till kvarn.

BÅDA VISNINGARNA ÄR FULLBOKADE. Nu håller vi tummarna för att smittspridningen minskar och att restriktionerna släpper så vi kan släppa in fler medlemmar nästa gång.

Ta sedan med ditt medlemskort och en utskrift på biljetten till visningen. Biljetterna är numrerade så din plats i salongen står på biljetten.

Medlemsvisning Minari
Tid: Onsdag 9 juni, 15:00 och 18:00
Plats: Capitol, Skanstorget 1
Regissör: Lee Isaac Chung
Skådespelare: Steven Yeun, Yeri Han, Youn Yuh-Jung m fl.
Längd: 115 min
Svensk biopremiär: 11 juni

Visningen sker i samarbete med Scanbox Entertainment.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.