44:e festivalen 29 jan - 8 feb, 2021
Besökare
Bransch

Nu öppnar Fördomshistoriska Museet

Fördomshistoriska Museet har öppet den 25 januari - 3 februari på Biograf Draken.

43:e festivalen
24 Jan -
3 Feb, 2020

Fördomar finns överallt, inte minst i filmbranschen. Samtidigt bidrar fördomar till ett polariserat samhälle som på sikt kan få stora konsekvenser. För att sätta ljus på problemet startar nu Fördomshistoriska Museet där besökare får uppleva fördomsfulla händelser från filmvärlden för att sedan kunna arkivera sina egna fördomar.

Att bredda perspektiv och skapa förståelse för andra människor finns i kärnan av Göteborg Film Festivals arbete. Därför startar vi nu, tillsammans med Göteborgs-Posten, Fördomshistoriska museet. Museet invigs den 25 januari på Biograf Draken, mitt i filmfestivalens hjärta. I utställningen berättar tio personer som arbetar i filmvärlden om när de har blivit utsatta, eller själva utsatt någon, för fördomar och vilka konsekvenser det har fått. Berättelserna ställs ut tillsammans med objekt som på olika sätt symboliserar berättelserna.

Besökarna kommer sedan kunna ställa ut och arkivera sina egna fördomar på ett digitalt museum. Som aldrig stänger. Målet med Fördomshistoriska Museet är att fortsätta skapa engagemang och samtal kring fördomar.

Fördomshistoriska Museet har öppet den 25 januari – 3 februari på Biograf Draken.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.