42:a festivalen 25 jan - 4 feb, 2019
Stäng
Besökare
Bransch

Festivalen för de små filmälskarna

18 - 21 januari 2018

42:a festivalen
25 Jan -
4 Feb, 2019

Den 18 – 21 januari, helgen innan den stora festivalen, slår vi upp portarna till unga filmälskarnas filmfestival igen. Här finns det filmer från världens alla hörn för dig som är 3 och dig som är 15 år – och allt däremellan. Dessutom har vi massor av kul filmaktiviteter i Drakens foajé.

Den 18 januari, med start klockan 17.00 blir det storslagen galapremiär med röda mattan, gott att dricka i glasen och spännande gäster på plats. Det kommer även att bjudas på livemusik av elever från Kulturskolan Östra Göteborg och Hisingens Kulturskola. Invigningsfilmen börjar klockan 18.00.

Under Göteborgs Lilla Filmfestival kommer vi att få se spännande, roliga och starka filmer från världens alla hörn. Och som vanligt är också Drakens foajé fullproppad med inspirerande, kreativa och roliga workshops. Under helgen kan du bland annat testa på att skådespela, skriva manus, göra filmmusik och animera. En helg man bara inte får missa helt enkelt!

Programmet till Göteborgs Lilla Film Festival hittar du på vår programsajt eller som pdf här. Filmbiljetterna kostar 45 kronor och inget festivalpass behövs.

Workshops under festivalen

Lördag 20 januari

ANIMATION

Favorit i repris! Tillsammans med Annika och Astrid kommer ni på ett lustfyllt och kreativt sätt få testa på att göra animationsfilm. Skapa, knåda, animera!

Tid: 11:00 – 14:00

SPÄNNANDE MUSIKWORKSHOP

Kom och lär dig knepen hur man skapar musik med hjälp av Ipad!

Tillsammans med musikpedagogen Malin får du möjlighet att bli en mästare på Garageband.

Tid: 11:00 – 14:00

SKÅDESPELERI

Har du drömt om att bli skådespelare? Inga problem! Här finns en workshop för dig. Tillsammans med Mattias och Henrik kommer du att kunna testa på massa roliga och spännande skådespelarövningar. Och du: även vuxna är välkomna!

OBS: Fasta start-tider.

Tid:

11:00 – 12:00
13:00 – 14:00

MANUS

Vad behövs för att berätta en historia? En massa fantasi förstås! Var med på en spännande workshop med manusförfattaren Lovisa där vi skapar ett filmmanus tillsammans.

Passar åldern 8 – 10 år. 

OBS: Fasta start-tider.

Tid:

11:00 – 11:30.
12:00 – 12:30.
13:00 – 13:30

 BYGG SCENOGRAFI MED MAGI & GEOMETRI

Här finns trianglar, kvadrater, cirklar, och linjer. Med din fantasi, vad kan det bli? Prova att klistra, pussla och plocka, både smala och tjocka.

Här finns formen kantig, spetsig, rak, och rund. Välkommen att förvandla former till berättande stund.

Workshop hålls av Lisa Marie Bengtsson, Barnkultudesigner & formgivare för lek.

www.lisamariebengtsson.se

Tid: 11:00 – 14:00

 

WORKSHOP MED FOLKUNIVERSITETET

Lidia Blomgren, Formgivare & Illustratör samt kursledare på ArtCollege inom konstämnen kommer och håller i en spännande workshop för alla barn och unga.

Tid: 11:00 – 16:00

Söndag 21 januari

TESTA PÅ VAD LJUD KAN GÖRA MED FILM! 

Hur kan ljud påverka berättelsen? Och hur skulle du vilja berätta den? Lägg på egna steg, bakgrundsljud, och effekter på ett tyst filmklipp och se hur du kan förändra det! Kompositören och ljuddesignern Sveinung Nygaard kommer att på ett roligt och lättsamt sätt leda workshopen där han öppnar dörren till en magisk värld av ljud. Alla får testa på!

Tid: 11:00 -15:00

SJU SEKUNDER

Om du fick världens odelade uppmärksamhet i sju sekunder, vad skulle du säga då? Och hur skulle du formulera dig om du bara fick använda färg och form?

Kom och stanna en stund för att skapa, göra din röst hörd, och låta kreativitet ta fart! Tillsammans med produktdesigner och processledare Pernilla Ankarberg får färg ta plats på ett lustfyllt sätt. Passar lika bra för den som bara vill få en lugn stund med penna och papper som för den som vill dra igång en yvig kreativ process.

https://www.sjusekunder.se

Tid: 11:00-14:00

FILMWORKSHOP

Kom och testa på att jobba med kameran tillsammans med Martin och Mattias från Barnfilmskolan! Genom spännande och lustfyllda kamerauppdrag närmar vi oss bildförståelsen via praktiken.

Har du tid att stanna lite längre? Då kan vi hjälpa dig att göra en liten kortfilm.

Välkomna!

www.barnfilmskolan.se

Tid: 11-15:00

POP UP BYGGLEK

POP UP Bygglek är en rullande bygglekplats som erbjuder alla åldrar att få snickra och bygga valfria verk.

Med en skåpbil fylld av verktyg och material kommer de och hälsar på Göteborgs Lilla Filmfestival. Välkommen att prova spika, hamra, borra eller skruva.

Vi bygger tillsammans en egen värld med inspiration från festivalens filmer.

Instagram: @popupbygglek

Tid: 11:00-14:00

DANS

Dansa loss till filmmusik!

Ivra kurser bjuder in till dans för alla mellan 4-7 år som gillar musik och rörelse, vi utlovar flera välkända filmfavoriter!

Tid: 11-11.30

Ålder: 4-7 åringar

Dansa musikal!

Här får du som är mellan 8-12 år prova på jazz- och showdans till musik från några av de mest omtyckta dans-musikalerna.

Tid: 11.45-12.15

Ålder: 8-12 åringar

Dansa loss till filmmusik!

Ivra kurser bjuder in till dans för alla mellan 4-7 år som gillar musik och rörelse, vi utlovar flera välkända filmfavoriter!

Tid:13.30-14:00

Ålder: 4-7 åringar

Streetdance med filmtema

Här får du som är mellan 8-12 år prova på streetdance till musik från populära filmer som Step Up och StreetDance.

Tid: 14.15-14.45

Ålder: 8-12 åringar

WORKSHOP MED FOLKUNIVERSITETET

Lidia Blomgren, Formgivare & Illustratör samt kursledare på ArtCollege inom konstämnen kommer och håller i en spännande workshop för alla barn och unga.

Tid: 11:00 – 16:00

På plats hela festivalen, 18-21 januari

VERNISSAGE

Om du fick bestämma, vad skulle din film handla om? Gör din egen filmaffisch och häng sedan upp den i vår vernissage. Glitter, paljetter, färger och lim finns på plats. Och så papper förstås! Kom och låt din fantasi flöda!

KLIV IN I EN FILMKULISS

Hur såg ett hem ut på 1990-talet? Hur klädde man sig? Vad läste man? Kostymören Pernilla Ekstrand har tillsammans med Sakcenter byggt upp en filmkuliss i sann 90-talsanda. Ta på dig de festliga kläderna och skådespela loss framför kameran som Red Rental monterat.

www.sakcenter.se

www.cameracenter.se

SE PÅ VAD BARN OCH UNGA TITTADE PÅ

I vår lilla TV-hörna kan du kolla in vad barn och unga som växte upp på 1990-talet hade för favoritfilmer och TV-program. 

SMINKA DIG

Studenter från Burgårdens utbildningscentrum Hår & Makeup stylistprogrammet finns på plats redo att förvandla dig! (alla dagar utom 19 januari)

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.