44:e festivalen 29 jan - 8 feb, 2021
Besökare
Bransch

Göteborg Film Festival är ett miljödiplomerat evenemang

43:e festivalen
24 Jan -
3 Feb, 2020

Göteborg Film Festival arbetar engagerat och målinriktat med hållbarhet och nu 2019 har vi även miljödiplomerat oss enligt svensk miljöbas.

Vi strävar efter att minimera vår negativa inverkan på miljön och sätter samtidigt strålkastarljuset på frågor rörande hållbarhetens tre dimensioner; ekologiska, sociala och ekonomiska. Vi gör det tillsammans med vår publik, inbjuda gäster, samarbeten och leverantörer.

Vi arbetar även med att aktivt minska vår miljöpåverkan genom långsiktig strategi för transporter där målet är minskade utsläpp varje år, förbättra oss inom livsmedel både det vi själva beställer samt det som erbjuds av våra arenapartners på plats. All mat på Göteborg Film Festival, måste nu uppfylla flera miljökrav, bland annat:

  • Alla serveringsställen använder minst två ekologiska basingredienser
  • All fisk och skaldjur ska komma från hållbara bestånd.
  • Allt kaffe, mjölk och socker är ekologiskt
  • Alla serveringsställen har minst ett vegetariskt alternativ på menyn.
  • All volontär- och personalmat är 100% vegetarisk

Programmässigt lyfter vi frågor kring de tre hållbarhetsdimensionerna, samt erbjuder en plats för publiken att djupdyka, förkovra och diskutera dessa frågor. Genom att årligen visa 400 filmer från 80 länder breddar vi publikens medvetande om vad det är att vara människa och skapar förhoppningsvis ett varmare och mer inkluderande samhällsklimat.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.