46:e festivalen 27 jan - 5 feb, 2023
Besökare
Bransch

Open Air Anywhere

Skapa din alldeles egna utomhusbio den 22 augusti.

2020 är året inget är sig likt. Vi presenterar därför Open Air Anywhere – gratis utomhusbio hemma hos publiken den 22 augusti – med ambitionen att bli den mest besökta utomhusvisningen någonsin.

Så här går det till:

  1. Om du inte har ett konto på Draken Film, gå in på www.drakenfilm.se och registrera din mailadress för att skapa ett helt gratis konto för Open Air Anywhere. Har du redan ett konto på Draken Film behöver du bara logga in som vanligt.
  2. Den 22 augusti får du sedan tillgång till filmerna för Open Air Anywhere gratis från kl 19:00.
  3. Skapa din utomhusbio och streama filmerna på www.drakenfilm.se via webbläsaren på datorn eller ladda ner appen Draken Film till din surfplatta, mobil, Android TV eller Apple TV.
  4. Dela gärna en bild på din utomhusbio under hashtaggen #gbgfilmfestivalopenair med chansen att vinna fina priser.

Förra året startade Göteborg Film Festival Open Air – där vi bjöd på gratis sommarbio under bar himmel i Trädgårdsföreningen i Göteborg. 7 500 göteborgare vallfärdade till gräsmattan framför Palmhuset med picknick-korgen på armen. Under rådande omständigheter finns det ingen möjlighet att samlas på samma sätt, men så lätt får man inte ge upp. När inte publiken kan komma till Open Air, får Open Air komma till publiken… överallt i hela Sverige.

– Att samlas i sommarkvällen och se på film tillsammans har blivit en älskad tradition på många håll i semestersverige, men i år kan vi inte träffas så många som vanligt. Därför bjuder vi in hela landet till att en kväll lyfta upp tv:n i fönsterkarmen, hänga upp ett lakan som filmduk i äppelträdet eller bara ta med en liten skärm till hängmattan på balkongen. Vi vill skapa en festivalkväll där vi är på var sitt håll, men ändå tillsammans. Utan geografisk begränsning kan vi bli precis hur många som helst, så vi siktar på publikrekord!, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.

Norska storfilmen Disco, som var en av årets största publikfavoriter på Göteborg Film Festival, blir filmen som kommer att visas på Open Air Anywhere den 22 augusti. Som förfilm visas Startsladden-vinnaren Daddy’s Girl av Julia Lindström. Open Air Anywhere blir en exklusiv digital förhandsvisning under en kväll – gratis för alla i hela Sverige. Disco går upp på svenska biografer i hela landet den 2 oktober, så passa på att se den före alla andra!

– Disco är en färgsprakande, välspelad och djupt berörande film som bland annat handlar om att förhålla sig till regler och längta både till och från friheten. På så vis passar den väldigt bra att visa just den här ovanliga sommaren. Dessutom är det en av årets snyggaste filmer, med några oförglömliga sommarscener som är rysligt perfekta att se utomhus en svensk sommarkväll, säger Jonas Holmberg.

Disco i regi av Jorunn Myklebust Syversen tävlade i Nordic Competition under Göteborg Film Festival och var en av de största publiksuccéerna. Filmen belönades med priset för bästa foto, Sven Nykvist Cinematography Award (Marius Matzow Gulbrandsen). Disco är femfaldigt Amanda-nominerad, Norges motsvarighet till Guldbaggen, bland annat i kategorierna Bästa regi, foto och kvinnlig huvudroll (Josefine Frida).

Göteborg Film Festival Open Air Anywhere innebär att alla ges gratis tillgång till filmprogrammet via dator, surfplatta, mobil, Chromecast, Android TV eller Apple TV. Filmerna streamas gratis via Göteborg Film Festivals prisbelönta streamingtjänst Draken Film från kl 19:00 den 22 augusti. Gå in på www.drakenfilm.se och registrera din mejladress så du är redo inför den 22 augusti. Visningen av Disco och Daddy’s Gril är gratis. Har du redan ett konto på Draken Film behöver du bara logga in som vanligt den 22 augusti.

Göteborg Film Festival Open Air Anywhere

Släpp loss din kreativitet och att skapa dina drömmars utomhusbio!
I samarbete med CaseStudio arkitekter presenterar vi idéer och tips på hur du som publik kan skapa din egen utomhusbio för balkongen, badklippan, hängmattan, innergården eller varför inte den lokala fotbollsplanen? Dela gärna en bild på din utomhusbio på Instagram eller i Open Airs Facebook-event den 22 augusti under hashtaggen #gbgfilmfestivalopenair och du har chans att vinna fina priser.

Tagga gärna bilder av din utomhusbio med hashtagen #gbgfilmfestivalopenair

Göteborg Film Festival Open Air Anywhere sker i samarbete med Göteborgs Posten och Norrlands Ljus Alkoholfri. Kampanjfoto: Studio Mint. Stylist: Emelie Ahlnér. Grafisk identitet: Kolon Studio. ”Bygg-din-bio”-tips: CaseStudio Arkitekter. 

Göteborgs Posten

Norrlands Ljus

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.