44:e festivalen 29 jan - 8 feb, 2021
Besökare
Bransch

Open Air Anywhere

Skapa din alldeles egna utomhusbio den 22 augusti.

2020 är året inget är sig likt. Vi presenterar därför Open Air Anywhere – gratis utomhusbio hemma hos publiken den 22 augusti – med ambitionen att bli den mest besökta utomhusvisningen någonsin.

Förra året startade Göteborg Film Festival Open Air – där vi bjöd på gratis sommarbio under bar himmel i Trädgårdsföreningen i Göteborg. 7 500 göteborgare vallfärdade till gräsmattan framför Palmhuset med picknick-korgen på armen. Under rådande omständigheter finns det ingen möjlighet att samlas på samma sätt, men så lätt får man inte ge upp. När inte publiken kan komma till Open Air, får Open Air komma till publiken… överallt i hela Sverige.

– Att samlas i sommarkvällen och se på film tillsammans har blivit en älskad tradition på många håll i semestersverige, men i år kan vi inte träffas så många som vanligt. Därför bjuder vi in hela landet till att en kväll lyfta upp tv:n i fönsterkarmen, hänga upp ett lakan som filmduk i äppelträdet eller bara ta med en liten skärm till hängmattan på balkongen. Vi vill skapa en festivalkväll där vi är på var sitt håll, men ändå tillsammans. Precis som vanligt på en filmfestival blir det ett späckat program med deltagande filmskapare och fascinerande filmer. Vi vill skapa en festivalkväll där vi är på var sitt håll, men ändå tillsammans. Utan geografisk begränsning kan vi bli precis hur många som helst, så vi siktar på publikrekord!, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.

Så går det till
Filmprogrammet för Open Air Anywhere släpps den 12 augusti och evenemanget innebär att alla ges gratis tillgång till ett utvalt filmprogram via dator, surfplatta, mobil, Chromecast, Android TV eller Apple TV. Filmerna kommer att kunna streamas gratis via Göteborg Film Festivals prisbelönta streamingtjänst Draken Film, kl. 19:00 den 22 augusti startar filmprogrammet, simultant i hela Sverige. Mer information om hur du gör för att sätta igång filmerna kommer finnas på den här hemsidan från den 12 augusti då filmprogrammet släpps.

Göteborg Film Festival Open Air Anywhere

 

Släpp loss din kreativitet och att skapa dina drömmars utomhusbio!
I samarbete med CaseStudio arkitekter kommer vi under sommaren presentera idéer och tips på hur du som publik kan skapa din egen utomhusbio för balkongen, badklippan, hängmattan, innergården eller varför inte den lokala fotbollsplanen?

Tagga gärna bilder av din utomhusbio med hashtagen #gbgfilmfestivalopenair

Göteborg Film Festival Open Air Anywhere sker i samarbete med Göteborgs Posten och Norrlands Ljus Alkoholfri. Kampanjfoto: Studio Mint. Stylist: Emelie Ahlnér. Grafisk identitet: Kolon Studio. ”Bygg-din-bio”-tips: CaseStudio Arkitekter. 

Göteborgs Posten

Norrlands Ljus

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev nedan och få info om filmerna först av alla!

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.