45:e festivalen 28 jan - 6 feb, 2022
Besökare
Bransch

Open Air

Gratis utomhusbio på Götaplatsen den 21 augusti.

45:e festivalen
28 Jan -
6 Feb, 2022

Den 21 augusti blir det Göteborg Film Festival Open Air igen. Då slår Göteborg Film Festival upp största bioduken på självaste Götaplatsen och bjuder på gratis utomhusbio tillsammans med Göteborgs Kulturkalas. Filmen som visas är festivalens egen publikprisvinnare, den Oscarsvinnande En runda till.

Uppdatering: VISNINGEN ÄR FULLBOKAD.

Thomas Vinterbergs oemotståndliga dramakomedi om fyra gymnasielärare som ger sig på ett gränslöst socialt experiment har charmat världen. Med teorin om att människan är född med en halv promille alkohol för lite i blodet försöker lärarna berika sina liv och sin pedagogik med ett ständigt flöde av alkohol. Livet tycks till en början enklare, roligare men allt går inte enligt plan. En runda till blev en enorm biosuccé i Danmark trots pandemin, vann sedan storslam på European Film Awards, publikpriset på Göteborg Film Festival och en Oscar för bästa internationella film.

– En runda till har varit ett filmiskt fenomen som hela världen talar om under pandemin, och nu när världen öppnar upp igen är det svårt att tänka sig en bättre film att visa än detta festliga, skruvade och passionerade drama. Jag längtar verkligen efter att sitta på Götaplatsen och se Mads Mikkelsen dansa i sommarkvällen, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.

Göteborg Film Festival Open Air på Götaplatsen är gratis. Filmen startar 21:30 den 21 augusti. Eftersom antalet platser är begränsat måste platsbiljett förhandsbokas. Uppdatering: VISNINGEN ÄR FULLBOKAD.

– Det känns oerhört roligt att göra denna satsning med Göteborg Film Festival och tillsammans bjuda på kvalitativ film på en stor open air arena. En gemensam start för att återuppliva kulturen”, säger Birte Niederhaus, konstnärlig ledare på Göteborg & Co för Göteborgs Kulturkalas.

Visningen av En runda till kommer att syntolkas.


Plats: Götaplatsen
Dag: Lördag 21 augusti
Tid: Filmstart 21:30
Inträde: Gratis. Platsbiljett bokas från 17 augusti klockan 13:00 här på vår hemsida (antalet platser är begränsat)


MEDARRANGÖR

Göteborgs Kulturkalas

LEAD PARTNER

Lync & Co

PARTNERS

Göteborgs-Posten
Norrlands Ljus Alkoholfri

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.