43:e festivalen 24 jan - 3 feb, 2020
Besökare
Bransch

Nominerade

Audentia Award

43:e festivalen
24 Jan -
3 Feb, 2020

I år fick Göteborg Film Festival det ärofyllda uppdraget att dela ut Eurimages vandringspris Audentia Award. Priset ska gå till en kvinnlig filmare i festivalens program. Göteborg Film Festival har i år fått det ärofyllda uppdraget att dela ut Eurimages vandringspris Audentia Award. Tidigare festivaler som fått uppdraget är Istanbul Film Festival (2016), Locarno Film Festival (2017) och Toronto Film Festival (2018).

2019 års Audentia Award går till Lucky One av Mia Engberg.

Juryns motivering:
Vi var över lag imponerade av rikedomen och konstnärligheten i tävlingen. Om och om igen såg vi filmer som utforskade hopp, frihet och kärlekens komplexitet. Vår vinnare är en filmisk labyrint. Den berättar sin historia från flera håll, genom ett nyskapande användande av bild och ljud utmanar den publiken. Som en rysk docka är den mångbottnad och dess regissör gör att vi ser på film och på liv på nya sätt.

Juryn för Audentia Award bestod av Mark Cousins, regissör, Iram Haq, regissör och Kristina Börjeson, fd Chef för filmstöd vid Svenska Filminstitutet.

Mia Engberg

Lucky One

Sverige


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/users/goteborgfilmfestival/apps/goteborgfilmfestival-se/public/wp-content/themes/goteborg-film-festival-webb/single-award.php on line 99

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.