42:a festivalen 25 jan - 4 feb, 2019
Besökare
Bransch

Nominerade

Doris Filmgenipris

42:a festivalen
25 Jan -
4 Feb, 2019

Det årliga Doris Filmgenipriset sätter fokus på ett kvinnligt filmgeni och instiftades i en tid då inga kvinnor benämndes genier.
Prissumman är 10.000 kr

Doris Filmgeni 2017 är skådespelerskan Anna Bjelkerud och priset överlämnades av Doris styrelse före avslutningsfilmen den 3e februari på Göteborg Film Festival.

Motiveringen lyder:
”Med stillsam och kraftfull elegans gestaltar årets Dorisgeni de kvinnor som skulle kunna vara vi, de som finns runt omkring oss, men som alltför sällan ges plats i berättandet.
Årets Dorisgeni behärskar både Teater- Film och TV skådespeleri och ger alla sina roller den konstnärliga uppmärksamhet de förtjänar vilket utan tvivel syns i det färdiga resultatet för publiken.
Årets Dorisgeni gestaltar skickligt med stark röst, parallellt med subtila uttryck, blåser liv i sina karaktärer och ger dem både djup och själ.
Med den göteborgska teaterscenen som hemma-arena har hon med sin briljanta kompetens även lyst upp Tv-serier och Filmer med roller i: Upp till Kamp, Hotell, Det vita Folket, Jätten, Jordskott, Call Girl, Det mest förbjudna, Vår tid är nu, Dröm vidare och många fler.”

Anna Bjelkerud

Sverige

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.