44:e festivalen 29 jan - 8 feb, 2021
Besökare
Bransch

Prismas digitala filmpass

Köp Prismas digitala filmpass och arrangera en egen filmfestival på skolan, fritids eller förskolan

43:e festivalen
24 Jan -
3 Feb, 2020

Skapa filmfestival på skolan med Prismas digitala filmpass

Prismas digitala filmfestival pågår 19 oktober – 1 november 2020 på drakenfilm.se 

Eftersom alla inte har möjlighet att se film på biograf har vi i år tagit fram Prismas digitala filmpass där du får tillgång till nio filmworkshops och sex filmer online. Med hjälp av våra inspirerande guider och spännande filmer kan du fixa din egen filmfestival på förskolan, skolan eller fritids. Kanske gör ni ett eget festivalprogram med invigning, pyjamasvisning, trickfilmning och en riktigt härlig festivalscenografi?

Digitalt filmpass till skola och förskola 

Du som är kultursamordnare kan köpa så många digitala filmpass du vill. Du får då koder och instruktioner som du kan distribuera till pedagoger i kommunen. Är du en enskild pedagog som vill beställa går det också jättebra.  

Ett pass gäller för en (1) pedagog och innehåller institutionella rättigheter så att filmerna kan visas i klassrummet eller på fritids. Pris 200 kr / st. Skall hela skolan vara med på filmfestivalen räcker det alltså inte att köpa ett pass till hela skolan utan passet motsvarar en lärares undervisning och de elever den möter till vardags. 

Ingår i Prismas digitala filmpass gör…

… sex filmer för åldrarna 3 till 15 år. Det blir allt från Filmbonanza för knattar till australiska, humoristiska H Is for Happiness, samt workshops om allt från kreativ skärmtid till hur man skriver ett skräckfilmsmanus. Totalt sex filmer och nio workshops och de är tillgängliga mellan 19 oktober och 1 november, det vill säga veckan före och under höstlovet (v 43 – v 44). 

Vill du köpa Prismas digitala filmpass? Beställ i formuläret här. Du betalar mot faktura. 

Digitalt filmpass till privatperson 

På drakenfilm.se finns möjlighet att köpa digitalt filmpass för privatpersoner från den 19:e oktober. Pris 69 kr. Detta pass innehåller inte de nödvändiga institutionella rättigheterna som krävs för att få visa filmerna i klassrummet. 

Göteborg Film Festival Prisma 

Göteborg Film Festival Prisma är en filmfestival för barn och unga 0–15 år och arrangeras av Göteborg Film Festival som är Nordens största filmfestival.   

Draken Film 

Draken Film är Sveriges ledande streamingtjänst för kvalitetsfilm och drivs av Göteborg Film Festival. Draken Film är plattform för Primas digitala filmpass. Instruktioner om hur du får tillgång till det digitala filmpasset följer i samband med att du får dina värdekoder. 

Tekniska krav 

För att kunna använda Prismas digitala filmpass räcker det att du har en vanlig dator eller surfplatta med internetuppkoppling. Prismas digitala filmpass är kompatibelt med Apple TV och Chromecast. 


Huvudsponsor för Göteborg Film Festival Prisma är Länsförsäkringar.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.