43:e festivalen 24 jan - 3 feb, 2020
Stäng
Besökare
Bransch

Filmfestivalen för alla barn och unga

24 - 28 oktober 2019

Den 24-28 oktober slår vi upp portarna till den första upplagan av Göteborg Film Festival Prisma!

Göteborg Film Festival har drivit Göteborgs Lilla Filmfestival sedan 2012, en festival som årligen växt i både popularitet och programinnehåll. Vi känner att den vuxit ur sin kostym. Så för att utveckla denna festival ytterligare väljer vi att storsatsa på barn- och ungdomsfilm och skapa Göteborg Film Festival Prisma som blir en femdagarsfestival för dig som är 0 år, 15 år eller någonstans däremellan. Här får du chansen att se film från hela världen, filmer du aldrig hade haft möjlighet att se annars. Många av filmerna har Sverigepremiär och det finns till och med de som har världspremiär!

Köp biljetter här
Ladda ner hela programmet

Skolbio och ackreditering

Fredagen den 25 oktober blir det gratis skolbio på Bio Roy och Stadsbiblioteket. För intresseanmälan, frågor och bokning: ramona.vardeh@kultur.goteborg.se

Missa inte heller att du som jobbar med barn eller kultur kan ansöka om en ackreditering till Prisma

Festivalplatser

Du hittar Prisma högst upp på Avenyn med arenor som Göta, Bio Roy och Stadsbiblioteket. På Stadsbiblioteket hittar du oss på tre platser; Hörsalen, Trappscenen och Prisma Piazza. Måndagen den 28 oktober är vi dessutom på Angereds Bio Blå Stället med filmer och aktiviteter.

Pyjamasvisningar

Lördag och söndag morgon behöver du inte ens ta av dig pyjamasen eller äta frukost innan det är dags att gå på bio. Ta dig ner till Bio Roy i morgonsärken. Vill du äta frukost i salongen beställer du en frukostpåse med macka och juice/kaffe i samband med biljettköpet. Alla gosedjur går gratis i sällskap med ägare, men glöm inte att hämta upp ditt gosedjurs biljett i foajén.

Fredagsrys

Göteborg Film Festival Prisma smygstartar Halloween med en fredag i rysets tecken med extra läskiga visningar av ungdomsskräckisarna Away och Anna and the Apocalypse. Martin Widmark som har skrivit Nelly Rapp och LasseMaja-böckerna gästar festivalen och berättar hur man kan skriva läskigt och hur det känns när ens bok blir film. På Stadsbiblioteket Prisma Piazza kan du göra rysanimation, skriva fasansfulla manus eller lära dig hur man blir en äkta skräckfilmsskådis. Kom gärna rysligt uppklädd.

Filmaktiviteter på Prisma Piazza

Vad vill du göra – lära dig skriva skräckmanus, få koll på casting eller uppfylla en dröm om att göra filmmusik? På filmaktivitetsområdet Prisma Piazza i utställningshallen på Stadsbiblioteket hittar du alltid mängder av olika filmaktiviteter att prova på. Allt är gratis.

Alla filmaktiviteter hittar du här

 

Biljetter och priser


Biljett
60 SEK

Inget festivalpass behövs.Invigning
80 SEK

Invigningsfilm: Förfärliga Snömannen


Frukostpåse till Pyjamasvisning: 50 kr (du behöver även filmbiljett)
Sista beställningsdag för frukostpåse är 23 okt.

På biograferna Göta, Bio Roy och Angereds Bio Blå Stället öppnar biljettkassan 30 minuter innan filmstart. I Prismas kassa på Stadsbiblioteket kan du köpa biljetter och få information om programmet under hela festivalen. I kassorna betalar du med kort eller Swish.

Öppettider biljettkassan, Stadsbiblioteket:

Torsdag 24 oktober 15.30–19.00
Fredag 25 oktober 15.30–19.00
Lördag 26 oktober 10.00–18.00
Söndag 27 oktober 10.00–18.00
Måndag 28 oktober 10.00–18.00

För dig som har svårt att läsa undertext finns det på vissa visningar möjlighet att låna hörlurar och få texten uppläst. På dessa visningar erbjuder vi också syntolkning.

Föranmälan obligatorisk:
syntolkning.nu/gbgfilmfestival

Gäller följande visningar:
Rocca förändrar världen (26 okt)
Drottningens corgi (27 okt)
Hacker (27 okt)
Supa Modo (28 okt)

Åldersrekommendationerna är satta av Göteborg Film Festival Prisma men filmerna granskas av Statens Medieråd och kan komma att få högre åldersgränser än det som står i programmet.

Om du är mellan 11 och 14 år och vill gå på våra filmer med 15-årsgräns måste du gå i vuxet sällskap. Barn under 11 år får inte gå på filmer med 15 årsgräns.

För mer information om åldersgränser:
statensmedierad.se

Göteborg Film Festival Prismas sponsorer och partners
info@goteborgfilmfestival.se

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.