44:e festivalen 29 jan - 8 feb, 2021
Besökare
Bransch

I dag startar Göteborg Film Festival Open Air!

Oscarsfavoriter och Startsladden-vinnare i Trädgårdsföreningen.

43:e festivalen
24 Jan -
3 Feb, 2020

Den 14 och 15 augusti anordnar Göteborg Film Festival för första gången Göteborg Film Festival Open Air. Då slår festivalen upp största bioduken och bjuder på gratis utomhusbio i Trädgårdsföreningens vackra omgivningar.

Filmerna som kommer att visas är två av förra årets mest prisade och hyllade filmer, A Star Is Born och The Favourite. Tillsammans fick de 18 nomineringar vid årets Oscarsgala. Som förfilmer till dessa storfilmer blir det två av de senaste årens vinnare i Göteborg Film Festivals kortfilmstävling Startsladden.

Programmet för Göteborg Film Festival Open Air 2019:

14 augusti
18:30 Uppladdning med DJ.
20:30 Programstart. Göteborg Film Festivals konstnärliga ledare, Jonas Holmberg, presenterar filmerna som visas, det vill säga åttafaldigt Oscarnominerade A Star Is Born av Bradley Cooper. Som förfilm blir det Min börda av Niki Lindroth von Bahr. Min börda vann festivalens kortfilmstävling Startsladden 2017.

15 augusti
18:30 Uppladdning med DJ.
21:00 Filmstart. The Favourite av Yorgos Lanthimos. Som förfilm blir det årets Startsladden-vinnare Ingen lyssnar av Elin Övergaard. 21:00

Information om evenemanget: Om publiktrycket blir högt på Göteborg Film Festival Open Air kan det tyvärr betyda att alla inte får plats framför duken, så först till kvarn gäller. Vi vill samtidigt meddela att det är helt ok att sätta sig med sin picknickkorg på gräsmattan vid sidan av Palmhuset.

Väderrapporterna för de två dagarna är osäkra, ibland säger de sol och ibland lite regn. Blir det regn, ta med regnkläder såsom jacka, poncho etc. Paraplyer är inte tillåtna då de skymmer sikten för andra. Sitter gör man på sin medhavda filt, brassestol eller för den vågade, direkt på gräsmattan.

Det är inte tillåtet att dricka medhavd alkohol i Trädgårdsföreningen men det finns serveringar i parken som erbjuder både alkoholfria och alkoholhaltiga drycker. För er som vill ta ett glas innan filmen har till exempel Trädgår’ns fantastiska uteservering specialöppet i samband med utomhusbion så att ni kan avnjuta svalkande dryck och högklassig mexikansk streetfood innan filmvisningarna. Matkonceptet heter Mexicano och är utvecklat av killarna bakom populära Grano – Thomas Sjögren (vinnare av kockarnas kamp 2018 och årets kock 2015), Christoffer Sjögren och Andreas Östlund. Trädgår’n har öppet från kl 18:00 till och med filmstart.

Göteborg Film Festival Open Air görs i samarbete med Trädgårdsföreningen och har fri entré, som Trädgårdsföreningen alltid har. Följ evenemanget på Facebook här. Göteborg Film Festival Open Air genomförs med stöd av Göteborgs Stad.

Göteborg Film Festival Open Air sponsras av:


Emma Stone i The Favourite

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.