42:a festivalen 25 jan - 4 feb, 2019
Stäng
Besökare
Bransch

Festivalen tar återigen avspark i magisk invigningsceremoni

43:e festivalen
24 Jan -
3 Feb, 2020

Den 25 januari rullas röda mattan ut på flertalet biografer runt om i Västra Götaland för att ta del av den direktsända invigningsceremonin. På så sätt får alla i regionen chans att ta del av festivalens glitter och glamour, och även den ännu hemliga invigningsfilmen.

För tredje året i rad bjuder Göteborg Film Festival in alla biografer runt om i regionen att delta i invigningsceremonin. Den direktsända ceremonin kommer bli högtidlig med bland annat tal av Jonas Holmberg och visning av årets invigningsfilmer. 35 biografer klara för att vara med och fira den 25 januari 2019.

– Det har utvecklats till en härlig tradition som vi tillsammans har skapat med ett fyrverkeri av filmupplevelser, bubbel och gala, säger Josefine Hardstedt ansvarig för projektet.

Festivalen har även ett fördjupat samarbete med fyra utvalda kommuner. Under 2019 sker samarbetet med Svenljunga, Sotenäs, Lidköping och Göteborg med fokus på (stadsdelen) Angered. Tillsammans med kommunerna kommer festivalen att anordna filmvisningar, workshops och seminarier under hela året. De är också officiella filialer under årets festival och kommer att visa utvalda filmer ur programmet.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.