42:a festivalen 25 jan - 4 feb, 2019
Stäng
Besökare
Bransch

30 biografer direkt­sänder invigningen

– Det är kul att det utvecklar sig till en tradition för flera biografer att vara med att visa invigningen.

42:a festivalen
25 Jan -
4 Feb, 2019

För andra året i rad bjuder Göteborg Film Festival in biografer i Västra Götaland att visa invigningsfilmen. Hittills är över 30 biografer klara för att vara med och fira den 26 januari 2018.

I år invigs Göteborg Film Festival med världspremiären av Gabriela Pichlers nya film Amatörer, som alltså kommer att live-sändas över hela regionen. Alla orter som deltar finns listade längre ner på sidan.

– Det är kul att det utvecklar sig till en tradition för flera biografer att vara med att visa invigningen och vi kommer fortsätta utveckla och arbeta för att fler biografer ska kunna ta del av festligheterna, säger Josefine Hardstedt ansvarig för projektet.

Festivalen har även ett fördjupat samarbete med fyra utvalda kommuner i regionen. Under 2017/2018 sker samarbetet med Mark, Uddevalla, Skövde och Härryda. Tillsammans med kommunerna kommer festivalen att anordna filmvisningar, workshops och seminarier under hela året. Under pågående filmfestival i Göteborg kommer även de fyra kommunerna att erbjudas ett programurval från filmfestivalen och inkluderas som spelplatser för festivalens ordinarie repertoar.

Göteborg Film Festival och barn- och ungdomssatsningen Göteborgs Lilla Filmfestival har som mål att sprida film i hela Västra Götalandsregionen, under hela året. Målet  är att fler unga som gamla ska ha möjlighet att ta del av filmupplevelser som man inte ser varje dag. Syftet är att utveckla samarbetet med kommuner och biografer i regionen.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.