46:e festivalen 27 jan - 5 feb, 2023
Besökare
Bransch

Sex bidrag uttagna till Årets vinjettfilm

Nu är dags för publiken att vara med och rösta fram vinnaren!

46:e festivalen
27 Jan -
5 Feb, 2023

I våras utlyste Göteborg Film Festival tillsammans med Göteborgs 400-årsjubileum en tävling där vinnaren får utforma den mest sedda och omdiskuterade filmen på Göteborg Film Festival: vinjettfilmen. De inskickade bidragen har varit många, ambitiösa och kreativa så urvalsjuryn har haft ett svårt arbete att koka ned de nominerade till sex finalister. Men nu är det gjort och det har blivit dags för publiken att vara med och rösta fram vinnaren!

– Det har varit ett fantastiskt roligt men tufft jobb att välja ut de nominerade. Intresset att göra vinjettfilmen har varit stort och kvaliteten på bidragen som vi fått in har varit riktigt hög. Extra kul att det varit en så ofantlig variation på idéerna och även härlig blandning av tävlande i alla åldrar med allt från entusiastiska festivalbesökare till professionella filmskapare. Vi hoppas vårt urval ska spegla det, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.

Läs om de nominerade bidragen och rösta här

För att tävla krävdes en filmidé på temat Göteborg då staden kommer stå i fokus under filmfestivalen nästa år med anledning av 400-årsjubileet.

Mia Samuelsson, konstnärlig ledare för Göteborgs 400-årsjubileum på Göteborg & Co ser fram emot omröstningen.
– Tanken är att alla som vill kan vara med och rösta på vilken filmidé som ska förverkligas. På samma sätt som hela Göteborgs 400-årsjubileum grundar sig på göteborgarnas delaktighet och idéer.

Ett av dessa bidrag kommer koras till vinnare och då förverkligas idén till en film. Publiken kan rösta fram till och med den 24 september och vinnaren avgörs av publiken i kombination med en vinnarjury. Resultatet kommer alla att kunna se innan varje festivalvisning under Göteborg Film Festival 2023.

Tävlingen är ett samarbete mellan Göteborg Film Festival och Göteborgs 400-årsjubileum som projektleds av Göteborg & Co, en del av Göteborgs Stad.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.