44:e festivalen 29 jan - 8 feb, 2021
Besökare
Bransch

Stadsteaterns uppsättning av Dekalogen får premiär under Göteborg Film Festival 2021

Dekalogen får sin urpremiär den 5 februari på Gothenburg Film Studios under filmfestivalens sista helg och kommer vara en del av den 44:e Göteborg Film Festival.

43:e festivalen
24 Jan -
3 Feb, 2020

Nu är biljetterna släppta till Göteborgs Stadsteaters uppsättning av Dekalogen. Ragna Wei och Birte Niederhaus regisserar efter Krzysztof Kieslowskis ikoniska filmmästerverk – ett gränsöverskridande och platsspecifikt verk där publiken förflyttar sig mellan de olika scenerna. Dekalogen får sin urpremiär den 5 februari på Gothenburg Film Studios under filmfestivalens sista helg och kommer vara en del av den 44:e Göteborg Film Festival.

Dekalogen om de tio budorden bör ses i ett svep. En film om dagen i tio dagar är idealiskt. Även om det aldrig var tanken när jag påbörjade mitt arbete.”, sa Krzysztof Kieslowski till filmfestivalens dåvarande tidning Draken precis efter att han landat på Landvetter. Året var 1990 och Kieslowski, som var det årets största gäst, besökte Göteborg Film Festival med just Dekalogen.

Inför urpremiären av föreställningen Dekalogen den 5 februari kommer Göteborg Film Festival också att på olika sätt återvända till Kieslowski, bland annat kommer festivalens streamingtjänst Draken Film att uppmärksamma och fokusera på hans regissörskap.

Kieslowski är en av den moderna filmens mest intressanta och inflytelserika filmskapare, och de existentiella och etiska frågeställningar han så skickligt bearbetat i sina filmer är ständigt aktuella. Det känns därför otroligt roligt att tillsammans med Göteborgs stadsteater återaktualisera och utvidga Kieslowskis universum, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.