46:e festivalen 27 jan - 5 feb, 2023
Besökare
Bransch

Världspremiär för An Even Bigger Splash på Göteborg Film Festival

An Even Bigger Splash är 3 timmar och 15 minuter lång och får sin världspremiär lördag 5 februari, 14:45 på Göta.

46:e festivalen
27 Jan -
5 Feb, 2023

I samband med att Luca Guadagnino tar emot hederspriset Honorary Dragon Award, premiärvisar han en helt ny version av sin prisbelönta film A Bigger Splash från 2015. Den nya versionen An Even Bigger Splash är en förlängd och fördjupad version som får sin världspremiär under en extrainsatt visning på Göteborg Film Festival. 

Tilda Swinton spelar Marianne, en rockstjärna med röstproblem som dragit sig undan till en siciliansk paradisvilla med pojkvännen (Matthias Schoenaerts). Men lugnet störs när Mariannes ex, musikproducenten Harry (Ralph Fiennes), dyker upp med en nyupptäckt dotter (Dakota Johnson). Stjärnkvartetten briljerar med sina dramatiska, komiska och romantiska register i denna fria nytolkning av 60-talsklassikern Bassängen.

– Precis som alla mina filmer har A Bigger Splash kommit till genom olika faser. Filmens första klippversion, som är den längsta men också den klurigaste, är den som jag oftast tänker på. I den här klippningen utforskas många aspekter av A Bigger Splash på djupet. Jag är stolt över att dela den med Göteborg Film Festivals publik, för första gången någonsin, säger Luca Guadagnino.

– A Bigger Splash är en av Luca Guadagninos mest intressanta filmer. Det är en vacker och djupt fascinerande film om sol, sex och svartsjuka, som har hämtat sin titel från David Hockneys klassiska poolmålning. Vi är enormt stolta över att kunna premiärvisa en helt ny version av filmen under Göteborg Film Festival, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.

An Even Bigger Splash är 3 timmar och 15 minuter lång och får sin världspremiär lördag 5 februari, 14:45 på Göta.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.