44:e festivalen 29 jan - 8 feb, 2021
Besökare
Bransch

Filmfestivalen för alla barn och unga

27 oktober - 1 november 2021

Den 27 oktober – 1 november är det dags för Göteborg Film Festival Prisma på bio!

I år är det mycket som inte är som vanligt, och därför kommer även årets filmfestival inte riktigt se ut som den brukar. Den kommer att finnas tillgänglig både fysiskt och digitalt. På Bio Roy och på sju andra ställen visar vi film hela dagarna, och på Göteborg filmfestivals egen streamingplattform Draken Film kan du uppleva hela festivalen mellan den 27 oktober till den 1 november. Här kan du ta del av både filmer och workshops för att skapa din egen Prisma-festival hemma eller på skolan. Prisma är för dig som är 0 år, 15 år eller någonstans däremellan. Här får du chansen att se film från hela världen och filmer du aldrig hade haft möjlighet att se annars. Många av filmerna har Sverigepremiär eller till och med världspremiär.

Det är alltid viktigt att ta hand om varandra, men på grund av rådande situation är det extra viktigt. Därför ber vi om er förståelse och hjälp med att hålla avstånd till varandra på biograferna. Genom att hjälpas åt skapar vi en trygg och rolig filmfestival. 

Prismas digitala filmpass

Den 27 oktober till den 1 november har du tillgång till Prisma online om du köper Prismas digitala filmpass. Med filmpasset kan du lära dig om allt från hur man skapar ett festivalprogram till hur du trickfilmar. Med våra inspirerande guider kan du skapa din egen filmfestival hemma eller i skolan med workshops och filmer.

Digitalt filmpass till privatperson

På Draken Film finns det möjlighet att köpa digitalt filmpass för privatpersoner från den 27 oktober. Pris 69 kr. 

Du köper ditt digitala filmpass via drakenfilm.se

Digitalt filmpass till skola och förskola

Du som är lärare eller kultursamordnare kan köpa så många digitala filmpass du vill. Du får då koder som du kan distribuera till pedagoger i kommunen. Ett pass gäller för en pedagog/klass och innehåller institutionella rättigheter så att filmerna kan visas i klassrummet eller på fritids. Pris 200 kr.

Du kan läsa mer och anmäla dig här

Prisma på biograf

Den 27 oktober klockan 17.00 öppnar vi upp portarna till Göteborg Film Festival Prisma! Och finns det något bättre sätt än att börja filmfestivalen med ett hej- dundrande Alfons Åberg-kalas?

Det blir ballonger, fiskedamm, teater från Alfons Åberg Kulturhus och prisut- delning. Men det bästa av allt är att du även kommer att bli en av de allra första i världen att se den rykande färska bokfilmen Aja baja, Alfons Åberg.

En kväll du helt enkelt inte får missa!

Festivalplatser

I år kan du gå på bio på Bio Roy, i Nordstan och på Hagabion i Göteborg. På Röda Kvarn i Borås, Tollereds biograf, Bio Vågen i Lerum och Bio Göta Lejon i Götene.

På Bio Roy inviger vi festivalen med ett stort Alfonskalas och premiärvisar under hela festivalen de bästa barn- och ungdomsfilmerna från världens filmfestivaler från året som gått. Passa på att besöka Prisma Piazza – vårt stora filmaktivitetsområde i Stadsbibliotektets utställningshall och missa inte våra gäster på Trappscenen på Stadsbiblioteket.

På Hagabion kan du ta del av vårt Harry Potter- maraton under lördag, söndag och måndag. Se filmerna, köpt trollkarlsfika i restaurangen och gå på en trolldomslektion.

Bio Nordstan

Besök vår pop-up biograf. Här kan du se på film gratis under hela festivalen. Biografen öppnar 30 min före första visningen och biljetterna hämtas ut samma dag. Du behöver inte förboka. 

Pyjamasvisningar

Alla knattars favoritkoncept Pyjamasvisningar hittar du lördag, söndag och måndag på Bio Roy. Ta på dig din bästa pyjamas och ta med ditt gäng ner till biografen utan att ens byta om! Glöm inte att ditt gosedjur såklart går gratis och får en egen biljett när ni kommer till foajén. Frukostpåse ingår i biljetten på Bio Roy och. Innehåller en ostmacka, dricka och en överraskning. Kaffe ingår för vuxna. Anmäl allergier på info@goteborgfilmfestival.se, ange vilken visning det gäller.

Biljetter och priser

Biljetter finns endast här på hemsidan från och med den 30 september. Ingen försäljning på biograferna, men du kan få hjälp där att boka din biljett digitalt under festivalen 30 minuter innan första visning.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.