48:e festivalen 24 jan - 2 feb, 2025
Besökare
Industry

2006

Helena Blomqvist

Sverige

– Det blir svårare och svårare att hitta en konstnär som inte redan har haft uppdraget och som samtidigt lever upp till våra förväntningar. Men när vi upptäckte Helena Blomqvist och fick bekanta oss med hennes tidigare verk så fanns det inte någon tvekan. Vi är oerhört förväntansfulla inför avtäckningen av årets konstverk, sa dåvarande festivalproducent Håkan Westesson på Göteborg Film Festival.

Helena Blomqvist är född 1975 i Smedjebacken, Dalarna. Hon har studerat vid Högskolan för Fotografi och Film i Göteborg. Idag bor och verkar hon i Stockholm och har deltagit i flera grupputställningar bland annat på Nylo Living Art Museum i Reykjavik på Island, Instabilt i Stockholm och i Umeå vid Stockholm Art Fair och Swedish style i Tokyo, Japan, Seoul och Sydkorea. Hon har även fått bland annat Hasselbladstiftelsens Grez-zur-Loing stipendium och Fredrika Bremer Stipendiet. Helena Blomqvist finns representerad vid bland annat Moderna Museet och Hasselbladsstiftelsen.

– Det har varit mycket roligt att få göra filmfestivalaffischen, uppdraget passade mig bra eftersom mitt bildskapande ofta innehåller associationer till film, säger Helena Blomqvist.

 

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen