47:e festivalen 26 jan - 4 feb, 2024
Besökare
Industry

De tävlar i Nordic Documentary Competition

47:e festivalen
26 Jan -
4 Feb, 2024

Åtta filmer ingår i Nordic Documentary Competition. Vinnaren får tjänster hos postproduktionsbolaget Chimney till ett värde av 250 000 kronor vilket gör priset till ett av de största i Norden för dokumentärfilm.

Årets nominerade filmer är:

A House Made of Splinters

Simon Lereng Wilmont

Finkänsligt och nära i en mästerlig skildring av barnen och livet på ett speciellt barnhem i östra Ukraina där personalen gör allt den kan för att skapa den trygghet som saknas utanför väggarna.

Historjá – Stygn för Sapmí

Thomas Jackson

Naturen levandegörs i en bländande vacker berättelse om samisk världsåskådning och mytologi, men också om dagens akuta utmaningar, skildrad genom konstnären Britta Marakatt-Labbas verk och livshistoria.

The Mission

Tania Anderson

Mormoner på missionsuppdrag som i sin iver att få andra att upptäcka Guds ord, istället hittar sig själva i en religiös coming-of-age från ett av världens mest svårkonverterade länder.

Kandis for Life

Jesper Dalgaard

Dansk dansbandskung med familjetrauma agerar personlig frälsare i känslostormande resa in i ett magiskt musikaliskt universum där hjärta rimmar på smärta och musik är bättre än terapi.

Good Life

Marta Dauliute, Viktorija Šiaulyte

Visionära idéer för framtiden tar form i ett exklusivt nyliberalt kollektiv i centrala Stockholm, där entreprenörskapet kommit att bli något långt mer än implementerandet av en affärsidé.

Kärlek & skilsmässa

Maud Nycander

Maud Nycander (Citizen Schein, GFF 2017) undersöker livets stora relationspussel i värmande mänsklig dokumentär om två vuxna människor som bestämt sig för att skilsmässa är det enda sättet att fortsätta känna kärleken.

Golden Land

Inka Achté

Finsk familj återvänder till Somaliland för att gräva efter rikedomar i ärvd mark i finslipad dokumentär om entreprenörsdrömmar, kulturkrockar och hur det verkligen är att sitta på en guldgruva.

Name of the Game

Håvard Bustnes

Mångbottnad och reflekterande skildring om när den #metoo-utpekade norska toppolitikern Trond Giske försöker återupprätta sin politiska karriär.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen