43:e festivalen 24 jan - 3 feb, 2020
Besökare
Bransch

Välkommen till Nordens största filmfestival

43:e festivalen
24 Jan -
3 Feb, 2020

160 000


400


1053

Göteborg Film Festival är den största filmfestivalen i Norden. Varje år reser festivalens programgrupp jorden runt för att välja film att ta till Göteborg – och under elva dagar i slutet av januari, när festivalen hålls, stundar en filmfest med uppemot 400 filmer från ett 80-tal länder.

Att ta hela världen till Göteborg har alltid varit festivalens motto, men målsättningen är även att vara en språngbräda ut i världen för ny nordisk film. Den nordiska tävlingen, Dragon Award Best Nordic Film, mönstrar varje år ett högklassigt startfält och prissumman till vinnaren tillhör en av filmvärldens största: en miljon kronor.

Göteborg Film Festival startades 1979 och lockar varje år till mer än 160 000 besök.

Festivalens branschdel, med Nordic Film Market i spetsen, är den främsta marknadsplatsen för nordisk film och tv-drama och en viktig mötesplats för branschbesökare världen över.

Men Göteborg Film Festival är inte bara film: vi erbjuder även ett 40-tal seminarier, konserter, konst, workshops och mängder av andra aktiviteter.

Programmet släpps den 7 januari på vår programsida Biljetterna släpps till försäljning den 9 januari för medlemmar och den 11 januari för alla andra. Passa på att bli medlem och få första tjing på biljetterna.

Läs programmet som pdf här

För en jämställd filmbransch

50/50 Vision

Filmbranschen fortsätter att ignorera halva bilden. Därför kommer hälften av filmerna på Göteborg Film Festival 2020 vara regisserade av kvinnor. Vi kallar initiativet 50/50 Vision.

Läs mer

Världens största filmpris

Dragon Awards

Dragon Awards är våra prestigefyllda priser, som delas ut varje festival. Best Nordic Film är med 1 miljon i prispengar världens största filmpris.

Läs mer

Gäster från jordens alla hörn

Varje år besöks festivalen av såväl stora internationella stjärnor som lovande unga förmågor.

Läs mer

Streama kvalitetsfilm året runt

Draken Film

Draken Film är Sveriges ledande prenumerationstjänst för kvalitetsfilm. Filmfestival året runt, helt enkelt.

Läs mer

Bli medlem i Göteborg Film Festival

Våra medlemskap

Som medlem i Göteborg Film Festival får du tillgång till förhandsvisningar, fina erbjudanden, möjlighet att köpa biljetter före alla andra och mycket mer.

Läs mer

Våra partners

Visa alla

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.