46:e festivalen 27 jan - 5 feb, 2023
Besökare
Bransch

Välkommen till Nordens största filmfestival

47:e festivalen
26 Jan -
4 Feb, 2024

270 000


250


700

Göteborg Film Festival är den största filmfestivalen i Norden. Varje år reser festivalens programgrupp jorden runt för att välja film att ta till Göteborg – och under 11 dagar i slutet av januari stundar en filmfest med uppemot 250 filmer från ett 80-tal länder på omkring 700 visningar. Sedan 2021 premiärvisas ett handplockat urval parallellt på en festivalbiograf och på Göteborg Film Festival Online, så att den förväntan och nervositet som präglar en festivalpremiär kan upplevas i vardagsrum över hela Sverige.

Den 46:e upplagan av Göteborg Film Festival ägde rum den 27 januari – 5 februari 2023.

Läs programmet som PDF

Att ta hela världen till Göteborg har alltid varit festivalens motto, men målsättningen är även att vara en språngbräda ut i världen för ny nordisk film. Den nordiska tävlingen, Dragon Award Best Nordic Film, mönstrar varje år ett högklassigt startfält och har en prissumma på 400 000 kr.

Göteborg Film Festival startades 1979 och lockar idag till runt 270 000 besök, på biograf och online. Det visas omkring 250 filmer från 80 länder på omkring 700 visningar och festivalen är då inte bara film utan erbjuder även samtal, workshops, fester, konserter och mängder av andra aktiviteter.

Festivalens branschdel, med Nordic Film Market i spetsen, är den främsta marknadsplatsen för nordisk film och tv-drama och en viktig mötesplats för branschbesökare världen över.

Prestigefyllda priser

Dragon Awards

Dragon Awards är våra prestigefyllda priser, som delas ut varje festival. Best Nordic Film är med 400 000 i prispengar ett utav världens största filmpris.

Läs mer

Gäster från jordens alla hörn

Varje år besöks festivalen av såväl stora internationella stjärnor som lovande unga förmågor.

Läs mer

Streama kvalitetsfilm året runt

Draken Film

Draken Film är Sveriges ledande prenumerationstjänst för kvalitetsfilm. Filmfestival året runt, helt enkelt.

Läs mer

Bli medlem i Göteborg Film Festival

Våra medlemskap

Som medlem i Göteborg Film Festival får du tillgång till förhandsvisningar, fina erbjudanden, möjlighet att köpa biljetter före alla andra och mycket mer.

Läs mer

Våra partners

Visa alla

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen