48:e festivalen 24 jan - 2 feb, 2025
Besökare
Industry

Välkommen till Nordens största filmfestival

48:e festivalen
24 Jan -
2 Feb, 2025

270 000


240


700

Göteborg Film Festival är den största filmfestivalen i Norden. Varje år reser festivalens programgrupp jorden runt för att välja film att ta till Göteborg – och under 10 dagar i slutet av januari stundar en filmfest med uppemot 250 filmer från ett 80-tal länder på omkring 700 visningar. Sedan 2021 premiärvisas ett handplockat urval parallellt på en festivalbiograf och på Göteborg Film Festival Online, så att den förväntan och nervositet som präglar en festivalpremiär kan upplevas i vardagsrum över hela Sverige.

Att ta hela världen till Göteborg har alltid varit festivalens motto, men målsättningen är även att vara en språngbräda ut i världen för ny nordisk film. Den nordiska tävlingen, Dragon Award Best Nordic Film, mönstrar varje år ett högklassigt startfält och har en prissumma på 400 000 kr.

Göteborg Film Festival startades 1979 och lockar idag till runt 270 000 besök, på biograf och online. Det visas omkring 250 filmer från 80 länder på omkring 700 visningar och festivalen är då inte bara film utan erbjuder även samtal, workshops, fester, konserter och mängder av andra aktiviteter.

Festivalens branschdel, med Nordic Film Market i spetsen, är den främsta marknadsplatsen för nordisk film och tv-drama och en viktig mötesplats för branschbesökare världen över.

Prestigefyllda priser

Dragon Awards

Dragon Awards är våra prestigefyllda priser, som delas ut varje festival. Best Nordic Film är med 400 000 i prispengar ett utav världens största filmpris.

Läs mer

Gäster från hela världen

Filmskapare samlas i Göteborg

Varje år kommer flera hundra regissörer och filmskapare till Göteborg. Både etablerade internationella stjärnor och lovande talanger.

Läs mer

Bli medlem i Göteborg Film Festival

Våra medlemskap

Som medlem i Göteborg Film Festival får du förtur till biljettsläppet, exklusiva visningar, streaming och mycket mer!

Läs mer

Våra partners

Visa alla

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen