45:e festivalen 28 jan - 6 feb, 2022
Besökare
Bransch

Filmanmälan

Anmälan till Göteborg Film Festival 2022 är nu stängd.

45:e festivalen
28 Jan -
6 Feb, 2022

Anmälan till Göteborg Film Festival 2022 är nu stängd.

Den globala pandemin har förändrat förutsättningarna för filmfestivaler. 2022 planerar Göteborg Film Festival att genomföra en fysisk festival, där både program och genomförande tar hänsyn till rådande förutsättningar och begränsningar genom ett mindre omfattande programutbud och relevanta säkerhetsåtgärder på festivalens arenor. Den fysiska festivalen kommer ackompanjeras av ett digitalt program som presenteras på festivalens streamingplattform Draken Film för att möta publik och bransch som inte har förutsättningar att närvara fysiskt.

Göteborg Film Festival är Nordens ledande filmfestival och presenterar sin 45:e upplaga den 28 januari till den 6 februari 2022.

Göteborg Film Festival tar emot filmer i alla längder och genrer och presenterar flera prestigefyllda tävlingsprogram för svensk film.

Kriterier för filmanmälan

  • Filmen får vara i vilken längd och genre som helst, Göteborg Film Festival välkomnar fiktion, dokumentärt, animation med mera.
  • Filmen ska kunna visas på DCP och visningskopian ska vara engelsktextad. (gäller ej tittkopian som bifogas i anmälan)
  • Filmen ska ha svensk premiär på Göteborg Film Festival.

Filmanmälan

  • För att anmäla din film fyller du i Göteborg Film Festivals anmälningsformulär samt bifogar en lösenordsskyddad länk till din film. Tittkopian som du bifogar i anmälningsformuläret måste finnas tillgänglig för programgruppen fram till att beskeden lämnas i december. Tittkopian behöver inte vara textad på engelska.
  • Deadline för anmälan är den 28 oktober, 2021. Har du frågor om anmälan är du välkommen att kontakta Tobias Åkesson, tobias.akesson@goteborgfilmfestival.se (långfilm), eller Annie Karlsson, annie.karlsson@goteborgfilmfestival.se (kortfilm).

Göteborg Film Festivals tävlingsprogram för svensk film är:

Nordic Competition – öppen för långfilmer (minst 72 minuter) från Sverige, Norge, Finland, Island och Danmark.

Nordic Documentary Competition – öppen för dokumentärer (minst 55 minuter) från Sverige, Norge, Finland, Island och Danmark.

Swedish Short Competition (Startsladden) – öppen för kortfilmer (max 14 minuter 30 sekunder) från Sverige.

Utöver festivalens egna tävlingsprogram tävlar samtliga svenska långfilmer (minst 72 minuter) i det officiella programmet om Svenska kyrkans filmpris Angelos.

Vanliga frågor och svar

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.