44:e festivalen 29 jan - 8 feb, 2021
Besökare
Bransch

Utan volontärer, ingen festival!

”Jag gick fortfarande på gymnasiet och det första mötet med festivalen blev en oförglömlig upplevelse” - Mirja Wester, VD.

43:e festivalen
24 Jan -
3 Feb, 2020

Vill du vara med om en oförglömlig upplevelse och tillsammans med oss skapa en fantastisk festival? Som volontär är du vår ambassadör och tar hand om våra gäster och publik på bästa sätt. Tillsammans gör vi Nordens viktigaste filmhändelse till en fest för alla.

Volontäranmälan för Göteborg Film Festival 2021 är nu stängd.

Volontär på Göteborg Film Festival

Publikvärd

Vill du helst av allt möta publiken? Här ingår du i ett litet sammansvetsat team som är ansvarig för att publiken kommer in och ut, svarar på frågor och håller rent och snygg. Arbetsplats biograf och seminarier. På biograf kan du även få presentera filmer på engelska. En del lyft kan förekomma

Bljettsäljare och publiksupport / Industry center

Är du en bra säljare och gillar att ge god service? Vill du kanske ge lite filmtips till besökare och svara på mycket frågor? Du kommer att möta vår publik både på plats och via mejl, telefon och chatt. Då är det här rätt val för dig. Du kan även få jobba i vårt Industry center. Här ingår du i ett team som hjälper till med ackrediteringar, svarar på frågor och ser till så gäster och journalister har det bra.

Göteborg Film Festival Prisma, 22 - 26 oktober 2020

Göteborg Film Festivals nya barn- och ungdomsfilmfestival pågår i 5 dagar. Det är en filmfestival helt dedikerad alla unga filmälskare. Som volontär på Prisma får du hjälpa till att bygga upp inför festivalen, hålla ordning och möta vår unga publik och ge dem fantastiska filmupplevelser, kanske ett minne för livet.

Evenemangsvärd/ Nordic Film Market

Gillar du variation, att fixa bakom kulisserna, dekorera och ställa iordning och att ta emot gäster och publik, ge service och få folk att trivas? Eller är du intresserad av branschen och vad som händer just nu? Då är evenemangsvärd rätt område för dig.

Du medverkar i att etablera/genomföra/avetablera våra arenor, festligheter och branschevent. Detta arbete är väldigt varierande och kul. Många lyft förekommer.

Jour

I år kommer det vara viktigare än någonsin med jourvolontärer som kan hoppa in när andra volontärer blir sjuka. Gillar du variation och flexibilitet? Som jourvolontär blir du schemalagd som jour 5 heldagar. Att vara jourvolontär innebär att du berättar för oss vilka datum du är tillgänglig för att bli schemalagd under perioden 29/1-8/2. Du får sedan ett schema med 5 heldagar  men blir bara inkallad på de pass där du behövs. Du skall vara tillgänglig hela dessa 5 dagar. Tillgänglig innebär att du skall ha telefonen påslagen och skall vara redo att hoppa in och jobba med kort varsel. Jour är ett flexibelt och värdefullt arbete där det finns möjlighet att se olika delar av festivalen.

Runner/Expo

Gillar du att köra bil och att arbeta fysiskt? Som runner får du se alla olika avdelningar och platser av festivalen, dekorera och ställa iordning biografer och inför event samt möta många olika medarbetare. Du är en snabb problemlösare. Du behöver vara minst 25 år gammal och haft körkort i minst 2 år.

Foto/videovolontär

Har du egen kamera och brinner för att fotografera eller filma? Som festivalfotograf får du vara med att dokumentera de senaste seminarierna, evenemangen, regissörerna och filmerna under festivalen. Arbetsprov skickas in på begäran.

Om du ansöker som volontär kommer dina personuppgifter att sparas. Läs mer här om vår integritetspolicy här.

För frågor kring volontäranmälan vänligen maila personal@goteborgfilmfestival.se

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.