44:e festivalen 29 jan - 8 feb, 2021
Besökare
Bransch

Utan volontärer, ingen festival!

”Jag gick fortfarande på gymnasiet och det första mötet med festivalen blev en oförglömlig upplevelse” - Mirja Wester, VD.

43:e festivalen
24 Jan -
3 Feb, 2020

Vill du vara med om en oförglömlig upplevelse och tillsammans med oss skapa en fantastisk festival? Som volontär är du vår ambassadör och tar hand om våra gäster och publik på bästa sätt. Tillsammans gör vi Nordens viktigaste filmhändelse till en fest för alla.

Jour Volontäranmälan för Göteborg Film Festival 2020 är öppen. Anmäl dig här

Volontär på Göteborg Film Festival

Biografvärd

Vill du helst av allt se mycket film och möta publiken? Här ingår du i ett litet sammansvetsat team som är ansvarig för att publiken kommer in och ut, svarar på frågor, presenterar filmer och hålla salongen ren och snygg.

Kassaansvarig

Vill du sälja biljetter, kanske ge lite filmtips till besökare och svara på mycket frågor? Här ingår du i samma team som biografvärdarna men har ansvar för biljettförsäljning och information till publik. För detta uppdrag utgår ett mindre arvode.

Göteborg Film Festival Prisma, 24 - 28 oktober 2019

Trivs du bland barn, lek och givetvis film och vill göra vår festival fantastisk även för våra mindre besökare? En fest med blandat arbete både som biografvärd och eventvärd.

Evenemangsvärd

Gillar du olika evenemang, fest och barer? Gillar du att ta emot gäster och publik, ge service och få folk att trivas? Du medverkar i att etablera/genomföra/avetablera våra arenor och fester. Detta arbete kan innebära mer kvällar och nätter än de andra, men är väldigt varierande och du har bl.a. hand om dekoration och är ett ansikte ut mot publik.

Gästvärd

Gillar du att köra bil och träffa nya människor? Du är den första våra gäster möter på flygplatsen, är deras guide och kör dem till visningar, seminarier och andra festivalaktiviteter. Du behöver vara minst 25 år gammal och haft körkort i minst 2 år. För detta uppdrag utgår ett mindre arvode.

Gästutfrågare

Har du ett brinnande intresse för film och trivs med att samtala med människor om det? Du håller Q&A med våra gäster på våra biografer och övriga arenor. För detta uppdrag utgår ett mindre arvode.

Industry Center

Vill du ge service och är intresserad av branschen? Under festivalen har vi vårt Industry Center på festivalhotellet Rubinen. Här ingår du i ett team som hjälper till med ackrediteringar, svarar på frågor och ser till så gäster och journalister har det bra.

Nordic Film Market

Är du intresserad av branschen och vad som händer just nu? Detta är delen av festivalen ägnad för just filmbranschen. Under en vecka presenteras olika events, seminarier och gästmöten. Varierande och spännande arbete.

Seminarievärd

Vill du helst av allt se seminarier och hjälpa till så att de blir så bra som möjligt? Du jobbar med seminarierna på Auktionsverket festivalarena. Hjälper ansvarig på plats med att möta gäster, ställa i ordning etc. Många lyft förekommer.  

Jour

Gillar du variation och flexibilitet? Som jourvolontär får du ett schema som vilken volontär som helst, men blir bara inkallad på de pass där du behövs. Ett flexibelt och värdefullt arbete där det finns möjlighet att se olika delar av festivalen.

Runner/Expo

Gillar du att köra bil och att arbeta fysiskt? Som runner får du se alla olika avdelningar och platser av festivalen och möta många olika medarbetare.

Foto/videovolontär

Har du egen kamera och brinner för att fotografera eller filma? Som festivalfotograf får du vara med att dokumentera de senaste seminarierna, evenemangen, regissörerna och filmerna under festivalen. Arbetsprov skickas in på begäran.

Om du ansöker som volontär kommer dina personuppgifter att sparas. Läs mer här om vår integritetspolicy här.

För frågor kring volontäranmälan vänligen maila personal@goteborgfilmfestival.se

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.