48:e festivalen 24 jan - 2 feb, 2025
Besökare
Industry

Utan volontärer, ingen festival!

”Jag gick fortfarande på gymnasiet och det första mötet med festivalen blev en oförglömlig upplevelse” - Mirja Wester, VD.

48:e festivalen
24 Jan -
2 Feb, 2025

Alla volontärplatser är redan tillsatta, men då vi ofta får avhopp under januari håller vi ansökan öppen. Sök gärna till vår reservlista.

Den 47:e upplagan av Göteborg Film Festival äger rum den 26 januari–4 februari 2024.

Arbetsuppgifter

Biografvärd

Vill du helst av allt möta publiken? Här ingår du i ett litet sammansvetsat team på en biograf, under ledning av en platschef, som är ansvariga för att publiken kommer in och ut, svarar på frågor och håller rent och snyggt. Du behöver vara bekväm med att presentera filmer på engelska samt kunna hantera en smartphone. Som biografvärd blir du schemalagd många timmar, men får också möjlighet att se film under dina pass. En del lyft kan förekomma.

Publikvärd

Vill du möta vår publik och hjälpa dem med det tekniska? Som publikvärd kommer du vara den första personen publiken möter på biografen. Du kan programtidningen utan och innan och kan svara på frågor, samt guida besökarna genom deras digitala biljettköp om de behöver hjälp. Du behöver känna dig bekväm med en surfplatta, vara väldigt social och tala bra svenska och engelska (och gärna fler språk!). Du står i nära kontakt med supporten.

Industry center

Är du social och servicemedveten? Då kanske Industry center passar för dig. Här ingår du i ett team som hjälper till med ackrediteringar, svarar på frågor och ser till så att festivalens inbjudna gäster och journalister har det bra. Vi söker dig som arbetar strukturerat, ser vad som behöver göras och klarar av ett arbete där det är omväxlande högt och lågt tempo. Du behöver kunna kommunicera obehindrat på engelska och det är även en stor fördel om du kan fler språk än svenska och engelska.

Evenemangsvärd/Nordic Film Market/TV Drama Vision

Gillar du variation, att dekorera och ställa iordning, ta emot gäster och publik, ge service och få folk att trivas? Eller är du intresserad av filmbranschen och vad som händer just nu? Då är evenemangsvärd rätt område för dig. Du hjälper till att etablera/genomföra/avetablera våra arenor, festligheter, branchevent och seminarier. Detta arbete är väldigt varierande och kul, du kan till exempel få uppgifter som enklare dekoration, servera eller stå i garderob. Många lyft och trappor förekommer.

Runner/etablering

Gillar du att arbeta fysiskt och kanske dessutom att köra bil i stan? Som runner får du se alla olika avdelningar och platser av festivalen, dekorera och ställa iordning lokaler och scener inför evenemang och fester, köra material till olika platser, samt möta många olika medarbetare. Du är en snabb problemlösare. Mycket fysiskt arbete. Som runner behöver du B-körkort och kan behöva köra mindre lastbil.

Fotovolontär

Har du egen kamera och brinner för att fotografera? Som festivalfotograf får du vara med och dokumentera de senaste seminarierna, evenemangen, regissörerna och filmerna under festivalen. Arbetsprov ska skickas till personal@goteborgfilmfestival.se senast 20 december.

Gästvärd

Gästvärdar kör gäster till och från flygplatsen och mellan hotell och deras framträdanden under festivalen. Som gästvärd är du den första personen som våra inbjudna gäster möter. Du behöver därför vara socialt kompetent och känna in om personen du kör vill småprata eller bara vill ha en lugn stund I bilen. Du behöver också självklart vara en van bilförare som är bekväm att köra i centrala Göteborg. Alla nya gästvärdar behöver lämna in ett belastningsregisteruttdrag (beställs härifrån: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/) samt genomgå en körträning under januari. Som gästvärd får du en mindre ersättning för din insats.

Jour

Gillar du variation och flexibilitet? Jourvolontärer är de som hoppar in på kort varsel när andra volontärer blir sjuka. Att vara jourvolontär innebär att du berättar för oss vilka datum du är tillgänglig för att bli schemalagd under perioden 27/1-5/2. Du får sedan ett schema med 5 heldagar  men blir bara inkallad på de pass där du behövs. Du skall vara tillgänglig hela dessa 5 dagar, vilket innebär att du skall ha telefonen påslagen och skall vara redo att hoppa in och jobba med kort varsel. Jour är ett flexibelt och värdefullt arbete där det finns möjlighet att se olika delar av festivalen.

Om du ansöker som volontär kommer dina personuppgifter att sparas. Läs mer om vår integritetspolicy.
För frågor kring volontäranmälan vänligen maila personal@goteborgfilmfestival.se.

Vanliga frågor

Vad krävs av mig för att få vara med som volontär?

Du behöver vara minst 18 år och finnas tillgänglig för att bli schemalagd under större delen av festivalen.

Vad får jag som volontär?

Som volontär får du volontärkläder, en matkupong per pass som kan användas på utvalda restauranger i stan, tre månaders medlemskap i vår streamingtjänst Draken Film, ett ackrediteringskort till festivalen, en goodiebag och en fantastiskt rolig upplevelse! Om du vill kan vi också ge dig ett intyg på din insats.

Hur funkar ackrediteringskortet?

Ackrediteringskortet ger dig tillträde till alla festivalens visningar i mån av plats. Du blir insläppt sist i salongen, om det finns lediga platser.

Hur mycket förväntas jag jobba?

Varje volontär förväntas volontära minst 40 timmar. Publikvolontärer på biograf arbetar mer än så, men får möjligheten att se film under sina pass. 

Jag är tillgänglig vissa dagar och tider under festivalen, kan jag vara med?

Vissa uppdrag går att anpassa. Skriv tydligt i din ansökan vilka dagar och tider du är tillgänglig. Men som regel räknar vi med att du är tillgänglig alla dagar eller alla kvällar och helger. 

När får jag svar från er?

Om du är ny volontär kommer du bli kallad till en infoträff i början av december där vi berättar lite mer om festivalen och vad det innebär att vara volontär, samt får möjligheten att lära känna er lite bättre! Du kommer sedan bli informerad om din placering, eller om du är reserv innan jul. Ditt exakta schema kommer mailas ut under andra halvan av januari.

Jag har vart med förut - kommer jag bli placerad på samma plats som tidigare?

Om du önskar ha samma placering som tidigare – ange det i din ansökan. Vi kan inte garantera något, men gör vårt bästa för att tillgodose alla önskemål. 

Får jag någon utbildning?

Ja. I januari har vi en obligatorisk utbildning för alla volontärer där vi går igenom rutiner, publikbemötande, biljettscanning mm. Där får ni också era kläder och ackrediteringskort. De som blir placerade i publiksupport, som gästvärd eller gästutfrågare kommer också ha separata utbildningar under januari. 

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen