46:e festivalen 27 jan - 5 feb, 2023
Besökare
Bransch

Nordens största filmfestival

JAN 28 - FEB 6

46:e festivalen
27 Jan -
5 Feb, 2023

Välkommen till Nordens största filmfestival! Göteborg Film Festival startades 1979 och lockar varje år till mer än 160 000 besök. År 2021 besökte 425 000 Göteborg Film Festival Online. Detta år visades omkring 200 filmer på bio och 50 filmer online. Utöver det erbjuder vi alltid ett fullspäckat program med samtal, branschaktiviteter och nya mötesplatser.

Se programmet på vår hemsida
Ladda ner programmet som PDF

Press på Göteborg Film Festival

Festivalens filmer

Under festivalens tio dagar har vi drygt 500 visningar av uppemot 200 filmer från ett 80-tal länder. Ett mindre antal biljetter till varje film reserveras åt pressen. De släpps dagen innan visningen och hämtas i presscentrets egen biljettutlämning på Scandic Rubinen (först till kvarn). Biljettutlämningen har öppet 8.30 – 12.30 varje dag under festivalen. (Observera att presscentret öppnar först klockan 10). Får du inte tag i en av de reserverade biljetterna kan du fortfarande komma in på visningar i mån av plats, mot uppvisande av din pressackreditering.

Festivalens gäster
Industry Center

Scandic Rubinen på Avenyn är vår mötesplats för bransch, gäster och press. Här hämtar du din ackreditering och får svar på dina frågor om festivalen. Du får även vår fullmatade Industry Guide med information och schema över alla aktiviteter, samt listor och kontaktuppgifter till alla ackrediterade på festivalen. Här kommer det också finnas trådlös uppkoppling och möjlighet att ha möten och tillgång till arbetsplatser för media.

Vi hjälper dig gärna med kontakter. Tveka inte att kontakta oss på telefon eller i vårt presscenter som har öppet alla festivaldagar på Scandic Rubinen. Vi nås också på press@goteborgfilmfestival.se

Intervjubokning

Vi på pressavdelningen hjälper dig att boka intervjuer med festivalens gäster. Vi hjälper dig även att ta fram underlag, bilder, trailers osv. Information om festivalens gäster presenteras löpande och en sammanställning kommer att skickas ut i god tid innan start. Har du en intervjuförfrågan, vänligen kontakta oss på press@goteborgfilmfestival.se

Master Classes, Talks och Works in Progress

Festivalen erbjuder en mängd olika samtal och möten med festivalaktuella filmare och andra relevanta gäster i form av Master Classes, Directors Talk, Actors Talks, Bar Talks och Works in Progress. Mer information kommer i januari.

Nordic Film Market

Nordic Film Market är den ledande marknaden för nordisk långfilm och mötesplatsen för den nordiska och internationella filmbranschen som deltar i Göteborg Film Festival. Under Nordic Film Market presenteras ny film tillgänglig för distribution, works in progress, filmprojekt i utveckling, nya talanger och trender inom film från Norden. 2022 kommer filmfestivalen och Nordic Film Market att vara tillbaka på plats i Göteborg 3-6 februari och med utvalda delar tillgängligt även online.

Läs mer om branschackreditering här

TV Drama Vision

TV Drama Vision är vår konferens och marknad med fokus på dramaserier från de nordiska länderna. Under konferensen presenteras branschaktuella ämnen ur både kreativa och affärsmässiga perspektiv, nya och kommande nordiska dramaserier, manusförfattare samt de senaste internationella trenderna inom branschen. 2022 kommer filmfestivalen och TV Drama Vision att vara tillbaka på plats i Göteborg 2-3 februari och med utvalda delar tillgängligt även online. 

Läs mer om branschackreditering här

Har du vidare frågor om ackreditering på festivalen, kontakta gärna pressavdelningen.

Telefon: 031 - 339 30 01
press@goteborgfilmfestival.se

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.