47:e festivalen 26 jan - 4 feb, 2024
Besökare
Industry

Nordens största filmfestival

47:e festivalen
26 Jan -
4 Feb, 2024

Välkommen till Nordens största filmfestival! Göteborg Film Festival startades 1979 och lockar varje år till runt 270 000 besök, på biograf och online. Under 11 dagar i slutet av januari visas omkring 250 filmer från 80 länder på omkring 700 visningar. Utöver det erbjuder vi alltid ett fullspäckat program med samtal, branschaktiviteter och nya mötesplatser.

Press på Göteborg Film Festival

Pressvisningar 
Festivalens filmer

Under festivalens tio dagar har vi drygt 500 visningar av uppemot 200 filmer från ett 80-tal länder. Ett mindre antal biljetter till varje film reserveras åt pressen. De släpps dagen innan visningen och hämtas i presscentrets egen biljettutlämning på Hotel Draken (först till kvarn). Biljettutlämningen har öppet 8.30–12.30 varje dag under festivalen. (Observera att presscentret öppnar först klockan 10). Får du inte tag i en av de reserverade biljetterna kan du fortfarande komma in på visningar i mån av plats, mot uppvisande av din pressackreditering.

Industry Desk

Hotel Draken på Järntorget är vår mötesplats för bransch, gäster och press. Här hämtar du din ackreditering och får svar på dina frågor om festivalen. Du får även vår fullmatade Industry Guide med information och schema över alla aktiviteter, samt listor och kontaktuppgifter till alla ackrediterade på festivalen. Här kommer det också finnas trådlös uppkoppling och möjlighet att ha möten och tillgång till arbetsplatser för media.

Vi hjälper dig gärna med kontakter. Tveka inte att kontakta oss på telefon eller i vårt presscenter som har öppet alla festivaldagar på Hotel Draken. Vi nås också på press@goteborgfilmfestival.se

Intervjubokning

Vi på pressavdelningen hjälper dig att boka intervjuer med festivalens gäster. Vi hjälper dig även att ta fram underlag, bilder, trailers osv. Information om festivalens gäster presenteras löpande och en sammanställning kommer att skickas ut i god tid innan start. Har du en intervjuförfrågan, vänligen kontakta oss på press@goteborgfilmfestival.se

Actor Talks, Director Talks och Meet the Filmmaker

Festivalen erbjuder en mängd olika samtal och möten med festivalaktuella filmare och andra relevanta gäster i form av Actor Talks, Director Talks och Meet the Filmmaker. Mer information kommer i januari.

Nordic Film Market

Nordic Film Market är den ledande marknaden för nordisk långfilm och mötesplatsen för den nordiska och internationella filmbranschen som deltar i Göteborg Film Festival. Under Nordic Film Market presenteras ny film tillgänglig för distribution, works in progress, filmprojekt i utveckling, nya talanger och trender inom film från Norden.

Läs mer om branschackreditering här

TV Drama Vision

TV Drama Vision är vår konferens och marknad med fokus på dramaserier från de nordiska länderna. Under konferensen presenteras branschaktuella ämnen ur både kreativa och affärsmässiga perspektiv, nya och kommande nordiska dramaserier, manusförfattare samt de senaste internationella trenderna inom branschen.

Läs mer om branschackreditering här

Har du vidare frågor om ackreditering på festivalen, kontakta gärna pressavdelningen.

Telefon: 031 - 339 30 01
press@goteborgfilmfestival.se

Foto: Bruce McLean

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen