44:e festivalen 29 jan - 8 feb, 2021
Besökare
Bransch

Nordens största filmfestival

JAN 24 - FEB 3

43:e festivalen
24 Jan -
3 Feb, 2020

Välkommen till Nordens största filmfestival! Under elva dagar bjuder vi på runt 400 filmer från ett 80-tal länder och ett späckat program med seminarier, fester, branschaktiviteter och nya mötesplatser. Varje år säljer vi runt 130 000 biljetter till dryga 1000 filmvisningar.

Pressackrediteringen för Göteborg Film Festival 2021 öppnar i höst! Läs mer här

Läs hela programtidningen här 

Press på Göteborg Film Festival

Festivalens filmer

Under festivalens elva dagar har vi drygt 1000 visningar av uppemot 400 filmer från ett 80-tal länder. Ett mindre antal biljetter till varje film reserveras åt pressen. De släpps dagen innan visningen och hämtas i presscentrets egen biljettutlämning på Scandic Rubinen (först till kvarn). Biljettutlämningen har öppet 8.30 – 12.30 varje dag under festivalen. (Observera att presscentret öppnar först klockan 10.) Får du inte tag i en av de reserverade biljetterna kan du fortfarande komma in på visningar i mån av plats, mot uppvisande av din pressackreditering.

Festivalens gäster

Lista över festivalens gäster hittar du här

Industry Center

Scandic Rubinen på Avenyn är vår mötesplats för bransch, gäster och press. Här hämtar du din ackreditering och får svar på dina frågor om festivalen. Här kommer det också finnas trådlös uppkoppling och möjlighet att ha möten och tillgång till arbetsplatser för media.

Intervjubokning

Vi på pressavdelningen hjälper dig att boka intervjuer med festivalens gäster. Vi hjälper dig även att ta fram underlag, bilder, trailers osv. Information om festivalens gäster presenteras löpande och en sammanställning kommer att skickas ut i god tid innan start. Har du en intervjuförfrågan, vänligen kontakta oss på press@goteborgfilmfestival.se

Särskilda pressvisningar 

Schema för pressvisningar 2020 finns nu att ladda ner här

Festivalarenan på Tredje Långgatan

Som ackrediterad har du full tillgång* till evenemangen på Festivalarenan. Här hittar du samtalen, seminarierna, barhänget och festerna. Platsen du kan återvända till dag efter dag, kväll efter kväll för att njuta av att det är filmfestival och umgås med vänner och kollegor. Plats: Auktionsverket Kulturarena, Tredje långgatan 9. *gäller ej evenemang med särskild inbjudningslista.

Seminarier, Master Classes och Works in Progress

Festivalen har ett omfattande och högkvalitativt seminarieprogram för publik och filmbransch. Det består av panelsamtal, Master Classes, Works in Progress, samtal och möten med festivalaktuella filmare och andra relevanta gäster.

Festival Scope

Du kan se majoriteten av festivalens filmer på din egen dator med hjälp av streamingtjänsten Festival Scope. När din ackreditering godkänts kommer du att få dina personliga inloggningsuppgifter skickade till dig per mail i anslutning till festivalens början.

Nordic Film Market

Vår internationella branschplattform där den nordiska och internationella filmbranschen möts under fyra intensiva dagar. Programmet släpps i januari (mer information finner du här). Om du är intresserad av att delta på något av branschseminarierna inom ramen för Nordic Film Market, vänligen kontakta pressavdelningen. Har du funderingar kring branschackreditering, läs mer här.

Press och bransch

När du anländer till festivalen så får du, förutom din ackreditering och årets program, även vår fullmatade Industry Guide med information och schema över alla aktiviteter, samt listor och kontaktuppgifter till alla ackrediterade på festivalen och Nordic Film Market. Vi hjälper dig gärna med kontakter. Tveka inte att kontakta oss på telefon eller i vårt presscenter som har öppet alla festivaldagar på Scandic Rubinen. Vi nås också på press@goteborgfilmfestival.se

Har du vidare frågor om ackreditering på festivalen, kontakta gärna pressavdelningen.

Telefon: 031 - 339 30 01
press@goteborgfilmfestival.se

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.