46:e festivalen 27 jan - 5 feb, 2023
Besökare
Bransch

Göteborg Film Festival söker
Biljettsäljare / Support

Göteborg Film Festival har sedan starten 1979 utvecklats till ett av Sveriges största kulturevenemang och den nordiska filmbranschens främsta mötesplats. Festivalen som äger rum under tio dagar i månadsskiftet januari-februari lockar idag en av världens största filmfestivalpubliker. Under festivalperioden visar vi hundratals noggrant utvalda filmpremiärer från hela världen på biografer i Göteborg och för en digital hemmapublik över hela landet. Sedan 2022 har Göteborg Film Festival visningar både på biograf och online i vår digitala salong.

Vi söker nu ett större antal personer till vårt biljetts och supportteam till festivalen 2024.

Arbetsuppgifter
Som biljettförsäljare och support sitter du i navet av själva festivalen och arbetar med att förbättra våra besökares festivalupplevelse. Du bidrar till att våra trogna festivalbesökare kan ta sig tillbaka till biograferna, och att våra nya digitala besökare får ta del av vårt välkuraterade filmprogram var de än befinner sig i Sverige.

Du sitter främst på Göteborg Film Festivals kontor och arbetar med biljettförsäljning och supportärenden via chatt, mejl och telefon. Vissa pass kommer även vara förlagda i fysiska kassor ute på biograf Draken och i Biopalatset.

I ditt uppdrag ingår att vägleda vår publik i deras biljettköp, guida genom vår programkatalog och ge teknisk support kring den digitala delen av festivalen. Vår publik förväntar sig en god service, så väl i det fysiska mötet som via telefon, mejl och chatt och vårt mål är att med din hjälp ge rätt hjälp på rätt plats.

Du kommer arbeta i ett team tillsammans med erfarna publikinformatörer och vara en del av vårt publika relationer team.

För att kunna genomföra ditt uppdrag får du:

  • tillgång till vår streamingplattform Draken Film innan du börjar jobba,
  • genomgå en internutbildning för biljettsäljare och support med teori och praktik,
  • tydlig struktur och instruktioner för olika ärenden,
  • vägledning under dina pass av en erfaren passledare.

Kvalifikationer
Rollen som biljettsäljare och support är väldigt omväxlande; du kan få göra allt från att svara på frågor om vår digitala salong och biljettköp till att tipsa om filmer från programmet och medverka till ökad biljettförsäljning. För att klara det här uppdraget behöver du ha god teknisk vana, mycket tålamod och vara bra på att guida vår publik genom deras digitala köp och filmupplevelser. Som biljettsäljare och support kan du ta emot såväl ris som ros från vår publik på ett professionellt sätt. Du är bra på att problemlösa och guida personer som är teknikovana på ett vänligt och pedagogiskt vis.  Du behärskar svenska obehindrat i både tal och skrift och är tekniskt kunnig, samt bra på att förmedla den kunskapen till andra.

Filmintresse är ett stort plus men inget krav. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, kundtjänsterfarenhet och försäljning är meriterande.

Göteborg Film Festival vill vara en attraktiv arbetsplats som utmärks av en strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter då vi strävar mot en breddad representation i organisationen.

Anställningsform och omfattning: timanställning från 9 jan – 5 feb 2024 samt utbildning i början av januari.

Tjänsten är placerad i Göteborg.

Välkommen med din ansökan senast 1 november till amanda.romeborn@goteborgfilmfestival.se. Urval och intervjuer sker löpande.

 

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen