47:e festivalen 26 jan - 4 feb, 2024
Besökare
Industry

47:e festivalen
26 Jan -
4 Feb, 2024

Ansök

Maila oss och berätta vem du är och varför du vill få chansen att uppleva Göteborg Film Festival genom The Isolated Cinema Pater Noster. Vi behöver ditt mail senast den 17 januari, men urval till intervju sker löpande från och med att anmälan öppnar.

Om du blir utvald förbinder du dig till att bo isolerad på Pater Noster, helt utan kontakt med omvärlden, under en vecka från 30 jan till 6 feb 2021. Du behöver även vara tillgänglig veckan innan för viss planering av din vistelse. Du måste vara beredd på att föra videodagbok varje dag samt vara tillgänglig för att vara med på intervjuer om din vistelse inför och efter att du har kommit hem.

Eftersom vädret är en stor faktor för att på ett säkert sätt ta sig till och från ön måste du också vara beredd på att ut- och hemresa kan behöva justeras till tidigare eller senare än planerat.

Sista ansökningsdatum har passerat.

Hur kommer ni välja ut vem som får platsen?

Från ansökningarna väljer vi ut en handfull sökande som får komma på intervju. Efter intervjuerna väljer vi ut den person som kommer spendera 7 dagar på Pater Noster.

När bestämmer ni vem som får platsen?

Mellan den 4 jan och 17 jan sker urval till intervju löpande. Den 12-18 jan gör vi majoriteten av intervjuerna. Och senast den 19 januari beslutar vi vem det blir och kontaktar den personen.

Hur kommer jag ut till ön?

Vi hämtar dig med bil på överenskommen plats i Göteborg och kör ut dig till Marstrand, därifrån åker du båt ut till ön.

Hur kommer jag hem från ön?

Båten kör dig till Marstrand där vi hämtar dig med bil och kör in dig till Biograf Draken för pressträff med Filmfestivalens kommunikationsavdelning. Efter det kör vi dig till överenskommen plats i Göteborg.

Kommer jag vara helt själv på ön?

Nej, av säkerhetsskäl kommer en till person bo på ön under din vistelse på ön. Ni kommer ha en avstämning varje dag ifall du behöver hjälp med någon praktisk fråga. Under denna avstämning kommer du också få tillgång till en dator/ipad för att spela in dagens videodagbok som sedan skickas till Filmfestivalens kommunikationsavdelning för att spridas i våra kanaler.

Får jag ha med mig en egen dator?

Nej, du kommer inte få ha med dig varken telefon, dator, böcker eller liknande tidsfördriv. Det kommer finnas penna och papper ifall du vill ta anteckningar, teckna eller dyl. Men i övrigt är filmerna under Göteborg Film Festival ditt enda sällskap.

Kommer jag vara inne i fyr-byggnaden?

Du kommer ha sovrum, kök och filmrum i ett annat bostadshus på ön. Du kommer ha möjlighet att gå in i fyren under din vistelse om du vill.

Var kommer jag sova?

Du har ett eget rum med säng och dagbädd, samt egen toalett och dusch precis utanför rummet.

Var kommer jag se på film?

Vi har en förberett en filmsalong i fyrmästarens vardagsrum/matsal. Där med utsikt över havet kommer du ta del av Göteborg Film Festival. Du kommer också få tillgång till en låst iPad med tillhörande hörlurar som kan användas om du önskar se film på andra platser på ön under din vistelse.

Hur funkar det med mat?

Det är självhushåll, dvs du kommer laga all din mat på egen hand. Vi kommer köpa in mat så att det finns tillräckligt för alla 7 dagar. Givetvis kommer vi stämma av med dig i förväg vilken mat som ska köpas in.

Vad kostar det?
Den utvalda person som skall isoleras 1 vecka och rapportera om sina upplevelser i isolering behöver inte betala några pengar för filmer, boende, mat, transporter eller liknande.

Har du fler frågor, maila paternoster@goteborgfilmfestival.se

Tillbaka

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen