48:e festivalen 24 jan - 2 feb, 2025
Besökare
Industry

Studio Draken – Live från Skanshof

Under festivalen avrundades varje kväll med en livesändning från Skanshof. Från scenen summerade Emma Gray Munthe dagens händelser och intervjuade aktuella filmskapare och festivalens celebraste gäster.

Lördag 5 feb: Max Eriksson och Ali Boulala

Max Eriksson och Ali Boulala besökte Göteborg Film Festival för Sverigepremiären av The Scars of Ali Boulala, den gripande arkivdokumentären om den karismatiske skateboardtalangen Boulalas uppgång och fall på 90- och 00-talet.

Fredag 4 feb: Asta Kamma August

Asta Kamma August var dubbelt festivalaktuell i festivalsuccén Pakten och som ledamot i juryn som utser vinnaren i Ingmar Bergman Competition.

Torsdag 3 feb: Radu Jude

Radu Jude är regissör till Bad Luck Banging or Loony Porn. I årets Guldbjörnsvinnare fogar Jude samman fyra helt olika filmer till ett enda briljant stycke filmkonst. Bad Luck Banging or Loony Porn är en oförglömlig filmupplevelse som inte liknar något annat.

Onsdag 2 feb: Eva Beling

Eva Beling är regissör till Fördom & Stolthet – en queer filmhistoria. Med hjälp av en stjärnspäckad uppställning legender som var med när det begav sig, queerteoretiker och filmexperter gräver Eva Beling i den svenska filmgarderoben och drar ut några av våra mest älskade filmer i ett helt nytt ljus.

Tisdag 1 feb: Eskil Vogt

Eskil Vogt är regissör till De oskyldiga – en formfulländad thriller där harmlösa bus förvandlas till mardrömslika grymheter.

Måndag 31 jan: Engeli Broberg

Engeli Broberg är regissör till Gabi, mellan åren 8 och 13 – en prisvinnande uppväxtskildring om Gabi som känner sig främmande inför de rådande könsnormerna.

Söndag 30 jan: Vinnaren av Startsladden

Vinnaren av Startsladden heter SaraKlara Hellström! På söndagen gästade Bromance-regissören Studio Draken för att prata om karaktären Räkan, manliga rum på Flashback och ett kommande långfilmsprojekt.

Lördag 29 jan: Laura Wandel

Laura Wandel långfilmsdebuterar med det hjärtskärande dramat Playground som utifrån ett barnperspektiv illustrerar hur klyftan mellan barnens och de vuxnas värld kan öppna upp sig till en bottenlös avgrund.

Presenteras i samarbete med Norrlands ljus Alkoholfri, Göteborgsfamiljen och Nordiska Galleriet.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen