48:e festivalen 24 jan - 2 feb, 2025
Besökare
Industry

The Isolated Cinema

48:e festivalen
24 Jan -
2 Feb, 2025

Göteborg Film Festival 2021 blir allt annat än som vanligt. Ingen trängsel, inga fester, inget fullsatt Draken. Årets festivalfokus Sociala distanser utforskar den nya värld som uppstått i pandemins spår. Vad har filmen för betydelse när vi är isolerade från allt annat? För att undersöka det öppnar vi en helt ny biograf. Mitt ute på havet.

1 person. Havet. Och 70 filmpremiärer.

The Isolated Cinema på Pater Noster är svårtillgängligt belägen längst ut i havsbandet på en av Sveriges kargaste, mest vindpinade och utsatta platser. En enda gäst kommer upplever total isolering från omvärlden. Ingen telefon, ingen familj, inga vänner. Bara havet och festivalens filmprogram med 70 filmpremiärer. I sju dagar.

Vi är överväldigade av alla ansökningar och det stora intresset världen över. Av mer än 12 000 sökande från mer än 45 länder har vi nu valt ut en person som genomgått intervjuer och tester. Den utvalda är Lisa, en filmfantast från Skövde som under det gångna året slitit hårt som akutsjuksköterska på frontlinjen i kampen mot Covid-19. Du kan nu följa Lisas upplevelser på ön genom en videodagbok som publiceras här nedan varje dag fram till Lisas hemresa den 6 februari.

Läs mer om Lisa

Lisa Enroth

Akutsjuksköterska

Lisas videodagbok

The Isolated Cinema på Pater Noster

När: 30 januari – 6 februari 2021
Var: Hamneskär, Göteborgs skärgård
Antal platser: 1

Sista ansökningsdatum har passerat.

Fler Isolated Cinemas

Under filmfestivalen öppnar vi ytterligare två isolerade biografer på ikoniska platser i Göteborg. Normalt fulla med liv och rörelse men nu tomma och öde. Där på den öde arenan och den tomma biografen skapar vi nu helt nya filmupplevelser.

The Isolated Cinema genomförs med stöd av Göteborg & Co och i samarbete med Got Event/Scandinavium, Folkets Hus Göteborg och Pater Noster

Streama Göteborg Film Festival 2021

I januari kan vi tyvärr inte ses på biograferna som vanligt. Därför tar vi i stället filmfestivalen hem till publiken. Under elva dagar från 29 januari till 8 februari stundar en unik digital festivalupplevelse med uppemot 60 premiärvisningar, regissörsintroduktioner och festivalatmosfär. Varje kväll presenteras nya filmpremiärer i vardagsrum över hela Sverige.

Digitalt festivalpass

Med det digitala 11-dagarspasset för endast 295 kr kan du ta del av exklusiva filmpremiärer, intervjuer och festivalatmosfär hemma i din egen soffa. 3-4 premiärer presenteras varje dag under festivalen och varje film går att streama under 24 h via dator, surfplatta, smartphone, Chromecast eller Apple TV. Utforska hela filmprogrammet från den 12 januari på goteborgfilmfestival.se/online.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen